Elektromobilita

Volvo FM Electric pre služby Jaguar Land Rover

Volvo FM Electric pre služby Jaguar Land Rover. Elektromobilita sa dostáva už aj k autodopravcom na Slovensku, príkladom je Volvo FE Electric pre DB Schenker, Volvo FM Electric pre Lidl Sereď. Najnovším prírastkom je Volvo FM Electric 4×2 T pre TITRANS z Nitry.

Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou skupiny Volvo Group so 102 000 zamestnancami, zastúpením na 190 trhoch a výrobnými závodmi v 18 krajinách. Na Slovensku má Volvo Group Slovakia centrálu v Senci. V súčasnosti Volvo Trucks ponúka najširšiu škálu elektromobilov pre diaľkovú, medzimestskú, mestskú dopravu ako aj pre stavebníctvo a komunálne služby.

19. decembra 2023 v Truck centre Volvo v Senci slávnostne odovzdali prvý elektrický ťahač Volvo FM Electric, ktorý bol dodaný priamo dopravcovi TITRANS. Vozidlo od riaditeľa Volvo Group Slovakia Lea Točeka prevzal konateľ spoločnosti TITRANS Ing. Richard Ballabáš za účasti zástupcov Jaguar Land Rover a ČSOB Leasing. A nie náhodou, Jaguar Land Rover v Nitre podporuje znižovanie emisií nielen vo výrobe, ale aj v doprave. Zároveň ide o prvý plne elektrický truck s využitím finančných služieb ČSOB Leasing, ktorá takto podporuje rozvoj elektromobility aj v nákladnej komerčnej doprave.

Volvo FM Electric pre služby Jaguar Land Rover
Nové Volvo FM Electric je začiatkom budovania autoparku TITRANS pre dopravné služby Juguar Land Rover v Nitre

Nasledovať budú ešte dva elektrické ťahače Volvo FM

Využívať sa budú na dodávky karosárskych komponentov pre Jaguar Land Rover v Nitre. TITRANS je dopravná spoločnosť so sídlom v Nitre – Dolných Krškanoch a vo vnútroštátnej a medzinárodnej cestnej nákladnej doprave pôsobí už takmer 28 rokov ako spoľahlivý partner. V rámci exportu zásielok sa orientujú na všetky štáty EÚ s dôrazom na krajiny západnej Európy. Importujú predovšetkým z Nemecka, Beneluxu, Anglicka, Francúzska a z Talianska. V rámci pravidelných prepráv komponentov pre Jaguar Land Rover bude odteraz využívať čisto elektrické ťahače Volvo FM Electric 4×2 T.

,,Pre JLR sú dôležité dlhodobo udržateľné riešenia v súlade s cieľmi Reimagine stratégie. Preto si vážime možnosť spolupracovať s rovnako nastavenými lokálnymi dodávateľmi, ktorí si uvedomujú dôležitosť výzvy dekarbonizácie. Dnes sme spravili prvý krok. Na to, aby sme vedeli dosiahnuť naše ciele, však bude potrebné zabezpečiť dostatočnú nabíjaciu infraštruktúru pre tieto vozidlá,” povedal David Brindley, manažér pre oddelenie materiálov a logistiky MP&L.

Volvo FM Electric pre služby Jaguar Land Rover
Generálny riaditeľ Volvo Group Slovakia Leonard Toček slávnostne odovzdáva klúče od elektrického Volov FM majiteľovi firmy TITRANS Tiborovi Ballabášovi

,,Vďaka jasnej vízii spoločností JLR a TITRANS sa nám podarilo postaviť vozidlo, ktoré im ponúkne ekologické, inovatívne a efektívne riešenie logistiky. Sme veľmi radi, že sa ľady pohli a čoraz viac spoločností sa rozhoduje pre zelenú logistiku. Robíme to pre naše budúce generácie. Ak prijmeme opatrenia už dnes a urýchlime rozvoj nabíjacej infraštruktúry a vládnu podporu pri financovaní ťažkých elektrických nákladných vozidiel, dosiahneme spoločný úspech,” povedal Leonard Toček, generálny riaditeľ spoločnosti Volvo Group Slovakia.

Volvo FM Electric 4×2 T

Elektrický ťahač Volvo FM Electric 4×2 T s vysokou spacou kabínou poháňajú tri elektromotory s výkonom 490 kW (450-666 k), má prevodovku typu I-Shift. Vozidlo má šesť batérií s celkovou kapacitou 540 kWh. Ich nabitie trvá 9,5 hodiny striedavým prúdom (nabíjací výkon 43 kW) alebo 2,5 h jednosmerným prúdom (250 kW). Výrobca uvádza dojazd na jedno nabitie v rozmedzí 300 až 350 km. Pochopiteľne aj bezpečnostné a asistenčné systémy sú na patričnej úrovni – vodič má k dispozícii napríklad adaptívny tempomat, systém výstrahy pri mimovoľnom vybočení z jazdného pruhu s asistenciou návratu či automatickú aktiváciu návesovej brzdy proti zalomeniu súpravy.

Volvo FM Electric pre služby Jaguar Land Rover

Volvo Group Slovakia dodáva elektrické ťahače spolu s balíkom podporných služieb, ktoré poskytujú majiteľom a prevádzkovateľom konkurenčnú výhodu. Volvo Trucks elektromobilite verí, čo dokazuje aj kompletné portfólio plne elektrických vozidiel v celom rozsahu komerčnej dopravy.

ČSOB Leasing – podporuje rozvoj elektromobility aj v nákladnej doprave

Popularita ekologických vozidiel každým rokom rastie, a to nielen v rámci osobnej dopravy, ale aj v nákladnej doprave. Dekarbonizáciu dopravy si vyžaduje stále viac klientov – odberateľov dopravných služieb. Na konci roka 2023 si dlhoročný zákazník ČSOB Leasing, dopravná spoločnosť TITRANS Tibor Ballabáš, s.r.o. prevzala svoje prvé elektrické nákladné vozidlo Volvo FM 42 Tractor Elektric. Rozšírenie vozového parku o prvý elektrický ťahač bolo možné vďaka financovaniu cez spoločnosť ČSOB Leasing, ktorá aktívne podporuje trvalú udržateľnosť v doprave.

Volvo FM Electric pre služby Jaguar Land Rover
Na fotke zľava Darina Púčaťová – regionálna riaditeľka ČSOB Leasing; Tibor Ballabáš – majiteľ firmy TITRANS Tibor Ballabáš, s.r.o.; Ingrid Vozdecká, obchodníčka ČSOB Leasing; Leonard Toček – generálny riaditeľ Volvo Group Slovakia; Richard Ballabáš – konateľ TITRANS a David Brindley – riaditeľ plánovania a logistiky Jaguar Land Rover

Dopravca TITRANS Tibor Ballabáš, s.r.o. plánuje postupne obmeniť časť vozového parku za ekologickejšie elektrické vozidlá. A zaradiť sa tak medzi firmy, ktoré dokazujú, že elektromobilita si našla svoje uplatnenie aj v nákladnej doprave.

Podpora alternatívnych pohonov

ČSOB Leasing je lídrom na slovenskom lízingovom trhu s ponukou komplexných lízingových a poisťovacích riešení. Špecializuje sa na financovanie podnikateľských subjektov, ktorým financuje a poisťuje hnuteľný a nehnuteľný majetok prostredníctvom vlastnej obchodnej siete a v spolupráci s ČSOB Finančnou skupinou. Svojim zákazníkom ČSOB Leasing ponúka výhodné produkty pre financovanie a poistenie nákladných a osobných vozidiel na alternatívny pohon. V spolupráci s partnerskými dodávateľmi ponúka aj rôzne cenové zvýhodnenia na vybrané modely. Cieľom je zvýšiť motiváciu na nákup vozidiel na alternatívny pohon a pritom prispieť k znižovaniu emisií a zlepšovaniu životného prostredia.

ČSOB Leasing je lídrom na slovenskom lízingovom trhu
ČSOB Leasing je lídrom na slovenskom lízingovom trhu

EKO financovanie

Je ideálnym riešením pre všetkých, ktorí chcú využívať šetrnejšie pohonné látky, správať sa zodpovedne k prírode a nečakať na to, kým si na ekologickejší dopravný prostriedok sami nasporia. Pritom nemusí ísť len o bezemisné vozidlá s pohonom na elektrickú energiu alebo vodík, ale aj o vozidlá využívajúce nízkouhlíkové palivá na báze zemného plynu, ako CNG, LNG či LPG. Cieľom náhrady fosílnych palív je znižovanie emisií CO2 a dekarbonizácia dopravy. Obľúbenosť pohonov na alternatívne palivá každoročne rastie nie len v osobných automobiloch, ale aj v dodávkach, ťahačoch, či vo verejnej osobnej doprave.

Darina Púčaťová,Tibor Ballabáš a Ingrid Vozdecká
Zľava: Darina Púčaťová,Tibor Ballabáš a Ingrid Vozdecká

V rámci EKO financovania je navyše dostupná aj voliteľná splátka. Zákazníci si sami určia výšku splátky a podľa toho sa namodeluje splátkový kalendár tak, aby presne zodpovedal ich potrebám. Takto si dokážu optimalizovať prevádzkové náklady, čo im ďalej umožní poskytovať ich služby za očakávanú cenu.
S ČSOB Leasing si svoju túžbu správať sa zodpovedne k prírode a zároveň šetriť náklady splníte ihneď.

Výhody EKO financovania

EKO financovania
  • Nízka vstupná investícia
  • Využiteľné pre osobné, úžitkové a nákladné vozidlá, motocykle
  • Fixná úroková sadzba počas celej doby trvania zmluvy
  • Možnosť predčasného splatenia
  • Rýchle a jednoduché obstaranie investície
  • Možnosť nastaviť si výšku splátky podľa vašich možností
  • Výhodnejšie poistenie cez ČSOB Leasing Poisťovacieho makléra
  • Všetky zmluvné dokumenty a splátkové kalendáre dostupné online na Zákazníckom portáli

Ako na to

Chcete byť ekologickí a zároveň ekonomickí? Premýšľate nad tým, ako optimalizovať svoje výdavky na dopravu a zároveň chcete ísť s dobou a svojím životným štýlom prispievať k znižovaniu ekologického zaťaženia planéty?

Požiadajte o kalkuláciu cez https://www.csobleasing.sk/financne-produkty/eko-financovanie/ alebo navštívte jednu z našich 15 pobočiek v rámci celého Slovenska.

Pripravíme vám financovanie na mieru a zabezpečíme vám výhodné poistenie prostredníctvom ČSOB Leasing Poisťovacieho makléra. Navyše vám ponúkame garanciu výšky splátky počas celej doby splácania.

Zdroj
transport.sk
Editor
PR

Prečítajte si aj

Back to top button