Cestná doprava

Zmena cestovných poriadkov

Zmena cestovných poriadkov. V Integrovanom dopravnom systéme v Bratislavskom kraji (IDS BK) sa od nedele (11. 12.) zmenia cestovné poriadky pre vlakovú dopravu i regionálnu autobusovú dopravu.

V rámci bratislavskej mestskej hromadnej dopravy (MHD) príde k úpravám na niektorých nočných linkách. IDK BK o tom informuje na svojom webe. Na linkách S50, S60 a S70 sa zavádza pravidelný 30-minútový interval v špičke počas pracovných dní. V sedle pracovných dní a počas voľných dní bude platiť 60-minútový interval. Linka S20 bude mať po novom pripravený cestovný poriadok na modernizáciu železničnej trate Bratislava – Devínska Nová Ves – Malacky – Kúty.

S55 bude premávať na novej trase Bratislava-Petržalka – Pezinok, a to s hodinovým intervalom v špičke pracovných dní. Linka S65 sa ruší. „Novinkou je tiež zavedenie expresných liniek R20, R50, R60 a R70 a zaradenie rýchlikov Bratislava – Trenčín – Žilina do IDS BK,“ približuje integrovaný dopravný systém. V regionálnej autobusovej doprave sa zavádzajú zmeny takmer na všetkých linkách, najviac z nich je v súvislosti s novým grafikonom vlakovej dopravy. „Menia sa odchody takmer na všetkých linkách nadväzných na vlaky,“ podotýka.

Zmena cestovných poriadkov

Samostatnou kapitolou sú úpravy na linkách v úseku Bratislava – Rovinka – Dunajská Lužná, kde prichádza k výraznému posilneniu v poobednej špičke na linkách 725, 727 a 737. Zavádzajú sa tiež nové linky 622 (spájajúca zastávku Bratislava, Bajkalská s novou časťou Bernolákova) a 648 (spoje spájajúce Senec so Zlatými Klasmi cez Kráľovú pri Senci). Pridávajú sa zároveň viaceré zastávky, úpravou prešli aj regionálne nočné linky.

V rámci bratislavskej MHD prichádza k úpravám na nočných linkách, konkrétne 27, N37 a N70. Premenujú sa tiež tri zastávky. Zmeny sa nevyhnú ani cestovnému poriadku pre cezhraničnú linku 901, tá však bude platiť až od 18. decembra. Dôjsť má k úprave jazdných dôb, prvý ranný pár spojov z Bratislavy i Hainburgu bude premávať aj počas soboty. Bližšie informácie o zmenách spolu s grafikonmi nájdete na webovej stránke www.idsbk.sk.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button