Cestná doprava

Záujem o hybridné autá rastie

Záujem o hybridné autá rastie. V dôsledku čipovej krízy si podnikatelia na Slovensku začali prenajímať hybridné vozidlá.

Aj napriek tomu, že sa záujem ľudí o ekologické autá v posledných rokoch neustále zvyšoval, k výraznej zmene na trhu dochádza až teraz. V dôsledku čipovej krízy, ktorá extrémne predĺžila dodávyk vozidiel so spaľovacím motorom, si podnikatelia na Slovensku prenajímajú hybridné vozidlá. Uviedol to Michal Duška, obchodný riaditeľ Arval Slovakia. „Zo všetkých áut, ktoré sme vlani dodali našim klientom, bolo 10 % hybridných. To sa doteraz nikdy nestalo, aby hybridy v našej ponuke zastúpili takýto významný podiel,“ spresnil Duška.

Prečítajte si aj

Pod tento pozitívny výsledok sa podľa neho podpísala predovšetkým lepšia dostupnosť hybridných vozidiel. Postaral sa o ňu samotný Brusel, ktorý už niekoľko rokov sprísňuje automobilkám emisné limity. To v praxi vyzerá tak, že čím viac ekologickejších vozidiel automobilky vyprodukujú, tým viac môžu vyrobiť vozidiel so spaľovacím motorom.

Záujem o hybridné autá rastie

„V súčasnej situácii je väčšia šanca, že ekologickejšie modely dodajú podstatne skôr ako ich štandardné verzie,“ objasnil Duška. Trend záujmu Slovákov o hybridné vozidlá pokračuje aj v tomto roku. Spoločnosť Arval Slovakia sa špecializuje na operatívny lízing automobilov s plným servisom pre malé, stredné podniky a veľké spoločnosti.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button