Cestná doprava

NAKA zasahuje v sídle Národnej diaľničnej spoločnosti

Štátom vlastnená Národná diaľničná spoločnosť (NDS) mala platiť státisíce za zákazky, ktoré boli podľa svedkov objektívne nemožné. Polícia dnes kvôli tomu zasahovala v sídle NDS a zadržala viacerých jej predstaviteľov. O zásahu policajtov z NAKA pre šafárenie v NDS informovalo Prezídium PZ na sociálnej sieti. 

„Od skorého rána v Bratislavskom a Žilinskom kraji zasahuje národná kriminálna agentúra. Ide o policajnú akciu pracovnej skupiny TUNEL s krycím názvom ,MOTOREST‘. Približne 20 policajtov vykonáva zaisťovacie úkony v súvislosti s nehospodárnym nakladaním s majetkom Národnej diaľničnej spoločnosti,“ píše polícia.

Zásah NAKA súvisiaci s nehospodárnym nakladaním s majetkom NDS sa pravdepodobne týka predchádzajúcich vedení. Uviedol to minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) v stredu pred rokovaním vlády. Potvrdil, že rezort dopravy je už týždne súčinný s NAKA. „Všetko nasvedčovalo tomu, že k tomuto zásahu príde, lebo my sme už niekoľko mesiacov a týždňov maximálne súčinní s Národnou kriminálnou agentúrou, takže v tejto chvíli nechcem komentovať tento zásah. Nech konajú tak, ako majú,“ vyhlásil Doležal.

https://www.facebook.com/policiaslovakia/posts/4513508548679332

Poznamenal, že pokiaľ vie, nejde o nominácie súčasnej vlády. Zároveň apeloval na to, aby sa nevynášali súdy vopred. „Nemám o tom informácie, pravdepodobne to súvisí s údajnou nehospodárnosťou predchádzajúcich, teoreticky viacerých, vedení,“ skonštatoval. Vedúca oddelenia komunikácie NDS Eva Žgravčáková v reakcii uviedla, že NDS bude plne súčinná pri úkonoch súvisiacich s vyšetrovaním orgánov činných v trestnom konaní. NAKA zasahuje v stredu od skorého rána v Bratislavskom a Žilinskom kraji.

Policajná akcia s krycím názvom Motorest súvisí s nehospodárnym nakladaním s majetkom NDS. „Okrem zaisťovania dôkazov dôležitých pre trestné konanie zadržiavame aj predstaviteľov akciovej spoločnosti. Vykonali sme prehliadky viacerých domových aj nebytových priestorov, zadržali sme doposiaľ päť osôb,“ priblížil hovorca Prezídia Policajného zboru (PPZ) Michal Slivka.

Prečítajte si aj

Back to top button