Cestná doprava

Spustil sa európsky predaj nového modelu FUSO Canter

Značka FUSO, patriaca pod krídla spoločnosti Daimler Trucks a jeden z popredných ázijských výrobcov úžitkových vozidiel, oznámila spustenie predaja nového ľahkého úžitkového vozidla FUSO Canter v Európe. Charakterizuje ho moderný dizajn, väčšia bezpečnosť a viac komfortu.

Nový model zaujme modernou, novonavrhnutou kabínou, väčšou bezpečnosťou a lepším komfortom. Od augusta 2021 si nový model FUSO Canter možno objednať v celej Európe prostredníctvom siete obchodníkov FUSO.

Vďaka najmenšiemu priemeru otáčania vo svojej triede, svojmu vysokému užitočnému zaťaženiu a všestrannosti je už desaťročia medzinárodným predajným hitom medzi ľahkými nákladnými vozidlami. Od uvedenia na trh v roku 1963 bolo na celom svete vyrobených 4,5 milióna modelov FUSO Canter.

Rovnako ako jeho predchodca, aj nový model FUSO Canter je k dispozícii v piatich hmotnostných triedach (od 3,5 t do 8,55 t), so šiestimi rázvormi (od 2 500 mm do 4 750 mm), s troma silnými motormi (od 130 do 175 k) a s troma variantami kabín: S – štandard (šírka 1,7 m), C – komfort (šírka 2,0 m) a D-dvojitá kabína (šírka 2,0 m).

Novinkou je, že značka FUSO teraz ponúka model Canter s celkovou prípustnou hmotnosťou 3,5 t aj s kabínou štandard na všetkých trhoch s pravostranným riadením a ako aj to, že s novým rázvorom na úrovni 3 400 mm pre modely 3S je teraz kombinovateľnosť s nadstavbami ešte lepšia. Vďaka novovyvinutej, kompaktnej výfukovej sústave spĺňa nové FUSO Canter emisnú normu EURO VI – STEP E.

FOto: FUSO Canter

Pokrokový dizajn

Nový model Canter sa vyznačuje svojou novonavrhnutou prednou časťou, ktorá kombinuje tradičné dizajnové prvky s modernou rečou tvarov, a tým pádom prináša formu a funkčnosť robustného ľahkého nákladného motorového vozidla do rovnováhy.

Vylepšenie exteriéru kabíny odzrkadľuje aj takzvanú dizajnovú identitu Black Belt značky FUSO, ktorá ako ústredný motív dizajnovo spája ostatné vozidlá tejto japonskej značky. Štíhle línie kabíny vozidla integrujú moderné svetlomety s LED (k dispozícii na želanie) a po desiatich rokoch predstavujú technologické, ako aj koncepčné vylepšenie.

FOTO: FUSO Canter

Viac bezpečnosti

Nový Canter si teraz možno objednať aj s bezpečnostným systémom Sideguard Assist®. Tento systém varuje pred pohybujúcimi sa objektami a stacionárnymi prekážkami na strane spolujazdca nákladného motorového vozidla pomocou radarových snímačov.

Podporuje vodiča a akonáhle rozpozná nebezpečenstvo kolízie ho aj varuje, keď odbočí v doprava alebo aktivuje smerovku pred odbočovaním doprava. Spolu s bezpečnostnými systémami dostupnými aj v predchádzajúcom modeli, ako pokročilý systém núdzového brzdenia (AEBS), elektronický systém stabilizácie (ESP®) a systém varovania pred opustením jazdného pruhu (LDWS), je model Canter s novým asistentom Sideguard Assist bezpečnejší ako kedykoľvek predtým.

Väčšiu bezpečnosť okrem toho poskytujú aj voliteľné svetlomety s LED, ktoré prinášajú o 30 % lepšiu viditeľnosť, nová funkcia Autolight, ako aj zosilnená ochrana proti podbehnutiu vzadu, ktorá minimalizuje účinky nárazu v prípade nehody.

FOTO: FUSO Canter

Zlepšený komfort

V minulých desaťročiach značka FUSO neustále vylepšovala svoje ľahké nákladné motorové vozidlo, aby vyhovela potrebám zákazníkov. Vďaka lepšej zvukovej izolácii zaujme nový model Canter pôsobivo nízkou úrovňou vnútorného hluku.

Priestranná kabína s dobrým výhľadom z vozidla umožňuje vodičovi ľahké manévrovanie v meste. Nízka nástupná výška a pohodlný prechod od sedadla vodiča k sedadlu spolujazdca modelu Canter majú ešte lepšie podporiť vodičov nákladného motorového vozidla – najmä v distribučnej preprave.

Tento nový model Canter má so svojím moderným dizajnom kabíny, väčšou bezpečnosťou a lepším komfortom priniesť na európske cesty novú úroveň kvality a efektívnosti. Spustenie výroby v európskom výrobnom závode FUSO v portugalskom meste Tramagal je naplánované na december 2021.

Zdroj
transport.sk
Editor
TS

Prečítajte si aj

Back to top button