Cestná doprava

Volvo Trucks uvádza na trh štyri vozidlá novej generácie

Predstavujú sa vo veľkolepom filme, v ktorom vytvárajú vysokú vežu. A úplne na najvyššom bode sa ocitol prezident spoločnosti.

Najnovší film spoločnosti Volvo Trucks dosahuje nové výšky. V snahe demonštrovať výkon a silu štyroch nových vozidiel, spoločnosť Volvo Trucks z nich postavila obrovskú 15-metrovú vežu s hmotnosťou 58 ton. Vozidlá sú položené jedno na druhom a na ich najvyššom bode sa ocitol prezident spoločnosti Roger Alm.

V odvetví nákladnej dopravy je uvedenie jedného nákladného vozidla na trh obrovským projektom. Predstavenie až štyroch modelov súčasne takmer nemá obdobu. Pri obnove celého radu vysokovýkonných nákladných vozidiel sa spoločnosť Volvo Trucks rozhodla zvoliť iný prístup.

Jedinečný film sa odohráva hlboko v noci a začína sa pohľadom na vežu z nákladných vozidiel, ktorá ako obrovský monolit žiari v diaľke. Následne sa v popredí objavia vlci a záber na vodičku nákladného vozidla. Keď sa film dostane do finále, v ktorom nechýbajú dymové a svetelné efekty, vidíme, že muž stojaci na tom najvyššom bode je v skutočnosti prezident spoločnosti Volvo Trucks Roger Alm.

Film je predstavený deň pred oficiálnym uvedením nového modelového radu Volvo Trucks v Európe, ktorý zahŕňa modely Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM a Volvo FMX. Tieto štyri nákladné vozidlá predstavujú približne dve tretiny všetkých dodávok spoločnosti Volvo Trucks.

„Ide o najväčšie uvedenie noviniek na trh, aké kedy spoločnosť Volvo Trucks organizovala. Tieto modely pomôžu našim zákazníkom stať sa konkurencieschopnejšími, súťažiť o tie najlepšie zákazky a zaujať tých najlepších vodičov. Som zvyknutý byť úplne na vrchole, no natáčanie scény s vežou z nákladných vozidiel bol pre mňa určite nezvyčajný pracovný deň. A priznávam, že mám k výškam riadny rešpekt. Som chlap, ktorý stojí pevne na zemi,“ povedal Roger Alm, prezident spoločnosti Volvo Trucks.

Film bol natočený koncom roka 2019 v testovacom areáli neďaleko rodného mesta značky Volvo vo švédskom Göteborgu. Veža z nákladných vozidiel a väčšina vizuálnych efektov sú skutočné vrátane dymu a svetiel. To všetko nám odhaľuje film zo zákulisia.

„Návrh a výstavba veže a zaistenie bezpečnosti trvali asi mesiac. To všetko bolo umožnené vďaka robustnému stavebnému nákladnému vozidlu Volvo FMX a jeho novému 38-tonovému podvozku, ktorý bol schopný uniesť váhu ostatných vozidiel. Tiež však bola potrebná stála rýchlosť a smer, o ktoré sa postarala technológia dynamického riadenia Volvo a skúsený vodič nákladných vozidiel,“ uviedol Markus Wikström, inžinier spoločnosti Volvo Trucks a člen tímu inžinierov, ktorí sa na výstavbe veže podieľali.

V spolupráci
TS Volvo Trucks

Prečítajte si aj

Back to top button