Cestná doprava

Vo Francúzsku končí tolernacia jazdných časov, v Nemecku onedlho tiež

Tolerancia jazdných časov vodičov nákladných vozidiel nad 3,5 tony podľa smernice (EC) 561/2006 vo Francúzsku končí. Francúzska dočasnú toleranciu zaviedla kvôli šíriacemu sa ochoreniu COVID-19, rozhodla sa ju však ďalej nepredĺžiť.

Dlhšie jazdné časy a kratšie prestávky sú tak na území Francúzska minulosťou. Informuje o tom Francúzska asociácia cestných dopravcov FNTR.

Koniec tolerancie jazdných časov sa blíži aj v Nemecku

Podobný krok čaká onedlho aj Nemecko. Nemecká asociácia BGL dostala v odpovedi na otázky ohľadom predĺženia tolerancie jazdných časov od Ministerstva dopravy a digitálnej infraštruktúry odpoveď, že vláda nemá v pláne tieto výnimky predlžovať.

Výnimky zo zákazu víkendových jázd majú rozdielnu platnosť, podĺa jednotlivých spolkových krajín. Ich kmpletný zoznam aj dĺžku ich platnosti nájdete na tejto stránke.

V súčasnosti platí tolerancia jazdných časov v Rakúsku, Belgicku, Bulharsku, Českej republike, Nemecku, Grécku, Španielsku, Maďarsku, Írsku, Luxembursku, Holandsku, Nórsku, Poľsku, Rumunsku, Švédsku, na Slovensku a na Ukrajine. Kompletný prehľad aj s detailnými informáciami o dočasných výnimkách zo smernice 561/2006 nájdete na tejto stránke.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
transport.sk

Prečítajte si aj

Back to top button