Cestná doprava

V Brezne otvoria novú autobusovú stanicu

V horehronskej metropole už v najbližších týždňoch otvoria objekt modernej autobusovej stanice, ktorá susedí so železničnou. Brezňania a návštevníci doposiaľ využívajú iba nástupištia, ale samostatná budova autobusovej stanice, kde by bola čakáreň, dopravná kancelária, infocentrum či toalety, tam doteraz nebola. Hoci plánovanú výstavbu poznačila i pandémia nového koronavírusu, miestni a návštevníci Horehronia sa dočkali. TASR o tom informoval brezniansky primátor Tomáš Abel.

„Autobusovú stanicu čoskoro otvoríme cestujúcej verejnosti. Práce už boli ukončené. Očakávam, že to bude v najbližších týždňoch, termín závisí od investora SAD Zvolen,“ reagoval Abel. Autobusovú stanicu v Brezne vybudovala SAD Zvolen, ktorá patrí medzi najväčších dopravcov v Banskobystrickom samosprávnom kraji.

Ako na začiatku výstavby reagovala SAD Zvolen, verejnosť by mala mať zabezpečený istý komfort na autobusových staniciach, zázemie, ochranu pred počasím a služby, ktoré patria k dnešnej dobe. Brezno má navyše veľkú hybnosť nielen obyvateľov, ale tiež turistov. Pôvodné náklady ešte v roku 2018 SAD Zvolen odhadovala zhruba na 1,2 milióna eur za predpokladu, že sa nič nepredvídateľné nestane.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR, FOTO: brezno.sk

Prečítajte si aj

Back to top button