Cestná doprava

V Bratislave otvorili v rámci obchvatu D4/R7 novú časť križovatky Rača

V Bratislave otvorili v rámci nultého obchvatu, diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7, novú časť križovatky Rača. Ide o južnú časť cesty II/502, ktorá slúži vodičom z bratislavskej Rače do mesta Svätý Jur.

Cesta je jednosmerná dvojpruhová. Na svojom webe o tom informuje Bratislavský samosprávny kraj (BSK) s tým, že v blízkom čase sa odtiaľ bude dať odbočiť na diaľničný obchvat D4 v smere do bratislavských Vajnor. Križovatka Rača zabezpečuje prepojenie všetkých dopravných smerov a skladá sa z desiatich križovatkových vetiev. Jej dĺžka je 1,2 kilometra.

„Pre jej výstavbu muselo byť vyklčovaných až 23 ha viníc,“ uviedol BSK. Križovatka D4 s cestou II/502 je navrhnutá ako mimoúrovňová v tvare modifikovanej deltovitej križovatky. „Je umiestnená severozápadne od cesty II/502, v priestore existujúcich vinohradov,“ spresnil samosprávny kraj.

Nedávno modernizovaná železničná trať na trase Bratislava – Žilina je mimoúrovňovo prekrižovaná jedným mostným objektom na diaľnici D4, ktorým sa zároveň mimoúrovňovo prekrižuje aj cesta II/502. Polovica cesty II/502 (smer Svätý Jur a Pezinok) ostáva podľa BSK zachovaná v súčasnej polohe.

Projekt bratislavského nultého obchvatu zahŕňa stavbu 27 kilometrov dlhého diaľničného úseku D4 medzi Jarovcami a Račou a približne 32 kilometrov dlhého úseku rýchlostnej cesty R7 medzi Prievozom a Holicami.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button