Cestná doprava

Univerzálny pomocník pre komplexnú mobilitu

Univerzálny pomocník pre komplexnú mobilitu. Karty DKV umožňujú nákup klasických fosílnych palív, ale aj alternatívnych pohonných hmôt.

Klasické, ale aj alternatívne palivo, elektrina, mýto, poplatky za tunely a mosty či parkovanie a servisné poplatky. Také možnosti dnes ponúkajú tankovacie karty DKV, ktoré môžete v Európe použiť v 45 krajinách. Ocenia ich firmy prevádzkujúce nielen kamióny, ale aj osobné autá, dodávky či autobusy.

Logo spoločnosti DKV Mobility dnes nájdete prakticky na každom „toteme“ čerpacej stanice kdekoľvek v Európe. Tankovacie karty DKV boli, ako už ich názov napovedá, pôvodne určené hlavne na platenie za pohonné hmoty pre diaľkovú kamiónovú dopravu. Dnes však ponúkajú väčšie možnosti zaisťujúce mobilitu oveľa širšej skupine zákazníkov.

Telematika v spojení s tankovacími kartami zaisťuje vyšší stupeň kontroly

Klasické aj alternatívne energie

Karty DKV umožňujú nákup klasických fosílnych palív, ale aj alternatívnych pohonných hmôt, použiť sa dajú tiež na nabíjanie elektromobilov. Európska sieť DKV zahŕňa 66 000 čerpacích staníc rôznych značiek v 45 krajinách a viac ako 19 500 staníc s ekologickými palivami, ako sú LPG, CNG a LNG. Majitelia elektromobilov a plug-in hybridov majú k dispozícii takmer 230 000 nabíjačiek rozmiestnených po celej Európe. Len v Česku je možné za nabíjanie platiť kartami DKV na takmer 1 000 nabíjačkách, v prípade Slovenska na 600 nabíjačkách. Dostupnosť nabíjacích prípojok si viete zistiť v reálnom čase v aplikácii eCharge+ App.

V Česku a na Slovensku môžete kartou DKV platiť na viac ako 2 000 miestach

Klasické aj „zelené“ karty

Pre dopravné firmy je primárne určená karta DKV, pre prevádzkovateľov fleetu osobných áut či ľahkých úžitkových vozidiel zasa karta DKV Fleet. Pokiaľ má fleet manažér vo svojej flotile konvenčné, ako i plne elektrické či plug-in hybridné vozidlá, môže zvoliť tzv. hybridnú kartu DKV Fleet+Charge. Ak si vaša firma vie priplatiť si za zníženie flotilových emisií CO2, môžete používať palivové karty radu Climate. Cena tankovaného paliva sa zvýši o príplatok za emisie CO2, ktoré sa kalkulujú na základe aktuálnej spotreby.

Firmy dostávajú všetky výdavky prehľadne na jednej faktúre obvykle dvakrát mesačne, prípadne si môžu integrovať transakčné dáta priamo do firemných účtovných aplikácií, čím šetria na administratíve (generovanie vo formáte PDF, ASCII alebo CSV). Bonusom je predĺženie splatnosti oproti platbám v hotovosti alebo bežnou kartou a vyriešená DPH a spotrebná daň.

Karta DKV+Charge umožňuje platenie za nabíjanie elektrifikovaných vozidiel

Výhodnejšie týždenné ceny

Držitelia kariet DKV tankujú za výhodnejšie vyhlasované ceny, ktoré spravidla platia po dobu jedného týždňa (teda pokiaľ sa situácia na trhu nemení tak dramaticky ako začiatkom marca). Zároveň majú k dispozícii nástroje, ktoré im vďaka lepšiemu plánovaniu a kontrole náklady na prevádzku flotíl ďalej znižujú. Ide napríklad o plánovač trás, vyhľadávač čerpacích staníc podľa aktuálnych cien, poradenstvo alebo nástroje na sledovanie vozidiel vrátane toho, kde a za koľko tankujú.

Univerzálny pomocník pre komplexnú mobilitu

Zjednodušte si mýto

Na tankovacie karty DKV je naviazaný rad ďalších služieb. Jednou z nich je napríklad univerzálna mýtna jednotka DKV Box Europe, ktorú dnes akceptujú v dvanástich krajinách Európy. Ako dopravca nemusíte riešiť v každej krajine registráciu auta do mýtneho systému, skladanie zálohy a preberanie jednotky, ale stačí mu pridať novú krajinu. Objednávky a správu palubných jednotiek, rovnako tak pridávanie krajín je možné realizovať jednoducho prostredníctvom zákazníckeho online portálu. Vyúčtovanie mýta zaplateného boxom je súčasťou bežnej fakturácie.

Kartou je možné platiť aj mýto, ďalším variantom je OBU jednotka DKV Box Europe

Nová telematika

Ďalším príkladom zo širokej ponuky služieb je online nástroj na správu vozového parku DKV LIVE. Okrem štandardných funkcií na sledovanie vozového parku pomáha predchádzať podvodom s pohonnými hmotami a zaistí 100 % transparentnosť všetkých transakcií. Dopravcom stačí zapojiť vo vozidle box veľkosti cigaretovej krabičky a cez špeciálne rozhranie majú neustály prehľad o pohybe áut. Systém ich navyše upozorňuje na neštandardné udalosti, dopravcovia sa tak vďaka inteligentnému plánovaniu trás vyhnú neočakávaným oneskoreniam. Ďalšou veľmi užitočnou funkciou je prepojenie s tromi digitálnymi platformami, s pomocou ktorých môže dopravca na danej trase vyťažiť svoj prázdny kamión.

Zdroj
transport.sk
Editor
foto: DKV

Prečítajte si aj

Back to top button