Cestná doprava

Transdev prevzal prievidzského dopravcu

Transdev prevzal prievidzského dopravcu. Spoločnosť Transdev Slovakia sa k 3. augustu stala 100-percentným vlastníkom akcií dopravcu SAD Prievidza.

Akvizíciou tak vstupuje na slovenský trh prímestskej dopravy. Hodnotu transakcie spoločnosti nezverejnili. Vo štvrtok o tom informovala marketingová manažérka SAD Prievidza Linda Delgado Turcerová.
Akvizíciu prievidzského dopravcu označil generálny riaditeľ spoločnosti Transdev pre Českú republiku a Slovensko Radim Novák, v nadväznosti na úspechy vo verejnom obstarávaní v roku 2020 a 2021, ďalším pokračovaním podnikateľského rastu skupiny na Slovensku. „SAD Prievidza je uznávaným obchodným partnerom s dlhoročnou vysokou úrovňou poskytovaných služieb,“ skonštatoval Novák.

Predchádzajúci akcionár prievidzského dopravcu Maroš Buocik podľa svojich slov verí, že pre ďalší rozvoj a budúcnosť spoločnosti vybrali toho najlepšieho majiteľa, ktorý nadviaže na jeho úspechy. „Tento nadnárodný inovatívny hráč v doprave sa veľmi rýchlo etabloval na českom i slovenskom trhu a je považovaný za spoľahlivého dopravného partnera. Sme presvedčení, že prinesie zamestnancom spoločnosti a jej obchodným partnerom ďalšiu perspektívu,“ doplnil Buocik.

Transdev prevzal prievidzského dopravcu

Prievidzský dopravca zamestnáva takmer 400 ľudí, zaisťuje predovšetkým regionálnu dopravu vo verejnom záujme na základe zmluvy o poskytovaní prímestskej dopravy na území Trenčianskeho kraja. Prevádzkuje tiež mestskú hromadnú dopravu v mestách Prievidza, Bojnice, Partizánske, Bánovce nad Bebravou a Handlová. Okrem toho poskytuje aj zájazdovú a zmluvnú dopravu. Flotilu autobusov tvorí 214 autobusov na dieselový pohon a stlačený zemný plyn.


Nový akcionár prostredníctvom tejto akvizície zamestnáva takmer 600 ľudí a prevádzkuje cez 300 autobusov. Činnosť vo verejnej autobusovej doprave na Slovensku začal v januári tohto roka, a to zabezpečením mestskej autobusovej dopravy v Nitre.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASRFoto: SAD Prievidza

Prečítajte si aj

Back to top button