Cestná doprava

Taliansky Lidl bude používať elektrické vozidlo Scania

Inovatívne batériové elektrické vozidlo Scania s nulovými emisiami pracuje v logistickom centre spoločnosti Lidl v Arcole pri Verone a zásobuje supermarkety spoločnosti v severovýchodnom Taliansku.

Lidl Italia, popredný taliansky reťazec supermarketov, nedávno prevzal svoje prvé elektrické nákladné vozidlo na batérie. Pre spoločnosť, ktorá je jedným z priekopníkov prechodu na udržateľný dopravný systém v krajine, je to míľnik a výsledok prezieravej spolupráce so spoločnosťami Italscania a LC3 Trasporti. Nové batériové elektrické vozidlo Scania (BEV) má dojazd približne 250 km na jedno nabitie a elektromotor má výkon až 295 kW (401 k).

Priekopnícka cesta k dekarbonizácii dopravy

„Naším dlhodobým cieľom je dekarbonizácia dopravy a uvedenie tohto nového batériového nákladného vozidla je dôležitým krokom vpred vtomto smere,“ hovorí Luca Ros, riaditeľ logistiky spoločnosti Lidl Italia.

Spoločnosť Lidl si toto riešenie vybrala aj vďaka technológiám vyvinutým spoločnosťou Scania, ktorá je lídrom vo výrobe udržateľných dopravných prostriedkov.

Enrique Enrich, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Italscania, hovorí: „My v spoločnosti Scania podporujeme našich zákazníkov v tomto bezprecedentnom prechode k udržateľnej doprave nielen ako dodávatelia vozidiel, ale aj v kľúčových činnostiach analýzy prevádzkovej dynamiky, definovania nabíjacej infraštruktúry a, samozrejme, našimi službami a rozsiahlou sieťou v celom regióne.“

Prezident skupiny LC3 Trasporti Michele Ambrogi dodáva: „Len v prvom polroku 2021 vozidlá spoločnosti LC3 Trasporti najazdili milióny kilometrov s využitím alternatívnych a obnoviteľných zdrojov energie, ako sú Bio-CNG a Bio-LNG, vďaka nášmu záväzku k udržateľnej a ekologickej nákladnej doprave, čím sme výrazne znížili naše emisie. Dnes pokračujeme v našom záväzku a vydávame sa na novú a čistú cestu do budúcnosti na palube prvého 100 % elektrického nákladného vozidla Scania. Sme nesmierne hrdí na to, že sa môžeme podieľať na tomto inovatívnom projekte s lídrom na trhu, akým je Lidl Italia.“

Zdroj
transport.sk
Editor
TS

Prečítajte si aj

Back to top button