Cestná doprava

STD DONIVO obnovuje flotilu – 60 ks návesov Kögel Light coil Plus

Medzinárodne pôsobiaca spoločnosť STD DONIVO so sídlom vo Vranove nad Topľou obmieňa už tradične pravidelne svoju viac ako 500-kusovú flotilu vozidiel, tentokrát prišiel rad na 60 ks „muldových“ návesov v prevedení Lightplus.

Rozhodujúcimi faktormi pri kúpe bolo popri spoľahlivosti vozidiel aj nízka pohotovostná hmotnosť návesu idúca ruka v ruke s vyššou užitočnou nosnosťou, ktorá je pri modeloch Kögel Lightplus ideálne združená.

S návesmi Kögel Lightplus si výrobca z nemeckého Burtenbachu opäť zabezpečil modernú a perspektívnu platformu pre medzinárodnú prepravu tovarov, ktorá si vyžiada popri ostatných benefitoch aj zníženie ekologickej stopy. „Všeobecný trend na dopravnom trhu vedie k zvýšeniu trvácnosti vozidiel, optimalizovaným logistickým procesom, znižovaniu CO2, elektromobilite a ľahkej konštrukcii. A presne tu sa snažíme držať krok s dobou aj my,“ vysvetlil pán Valter Sestrienka, jeden zo spolumajiteľov spoločnosti STD DONIVO a ako ďalej uviedol: „tento výber bol ovplyvnený okrem samotnej spokojnosti s funkčnosťou a trvácnosťou návesov aj s kvalitou a rozsahom popredajných služieb spoločnosti HOCHSTAFFL, ktoré sú mimoriadne dôležitou súčasťou produktu počas celého životného cyklu.“

Samotné slová potvrdzuje aj fakt, že spoločnosť STD DONIVO za uplynulé desaťročia zakúpila viac ako tisíc návesov, a preto každú inováciu priebežne otestujú a v prípade úspechu rovno aj zavedú do praxe. Generácia návesov NOVUM predstavuje nielen nový obvodový rám a nadstavbu, ale aj novú optimálne koordinovanú modulárnu sústavu všetkých Kögel produktov s optimalizovanými jednotnými zostavami a komponentmi. To umožňuje dosiahnuť veľmi vysoký stupeň individualizácie, čím Kögel reaguje na najrôznejšie požiadavky trhu.

Svojej obľube sa napríklad teší aj na želanie dostupné prevedenie nadstavby Strong & Go. Tu sa napomáha zvyšovaniu efektivity logistiky hlavne pri preprave nápojov. Toto prevedenie nadstavby spĺňa certifikáciu DIN EN 12642 Code XL a pevnosť nadstavby tomuto zodpovedá aj bez použitia bočných dosiek.

Preprave nápojov so Strong & Go nadstavbou pri jednovrstvových a dvojvrstvových prepravkách na nápoje ložených na štandardných paletách postačí len 1 rad bočných dosiek na úrovni prvého radu prepraviek nápojov. Kögel tak nielenže spĺňa požiadavky odvetvia na kratšie časy nakládky, ale rovnako poskytuje vodičom rýchlu, jednoduchú a bezpečnú manipuláciu pri nakladaní a vykladaní.

Zdroj
transport.sk

Prečítajte si aj

Back to top button