Cestná doprava

Spoločnosť VAREXPRES si prevzala už päťdesiate nákladné vozidlo Volvo

Spoločnosť VAREXPRES s.r.o. bola založená v roku 1993 a po rokoch sa z nej vyformovala moderná dopravná spoločnosť s orientáciou na požiadavky zákazníkov. Byť spoľahlivým partnerom v oblasti vnútroštátnej a medzinárodnej dopravy je pre nich kľúčové.

Najmodernejšia dopravná technika je toho dôkazom – priemerný vek ich vozového parku je 2 roky. V súčasnosti prevádzkujú 32 ťažkých nákladných vozidiel výhradne značky Volvo Trucks. Začiatkom mája prevzali už päťdesiate nákladné vozidlo Volvo a úžasné je, že to bola práve nová generácia Volvo FH.

O založení spoločnosti VAREXPRES s.r.o. ale aj o súčasných úspechoch nám porozprával Gabriel Varga, jeden z jej konateľov a majiteľov.

FOTO: Volvo Trucks Slovensko

Spoločnosť VAREXPRES s.r.o. oslávila v januári 28.rokov pôsobenia na dopravnom trhu. Srdečne blahoželáme! Spomínate si na svoje začiatky?

Firmu založili naši rodičia, ktorí začínali s jednou návesovou súpravou značky LIAZ. Firma sa začala rozvíjať od roku 2003, keď som ukončil štúdium a pripojil som sa k otcovi. V tom istom roku sme kúpili prvé Volvo FH. Onedlho sa pridal aj brat Peter a firma začala postupne expandovať. Z malej rodinnej firmy sme spolu vybudovali silnú spoločnosť, ktorá momentálne zamestnáva vyše 70 zamestnancov.

Čo sa vám podarilo dosiahnuť, na čo ste obzvlášť hrdý?

Spoločne sme vybudovali firmu, ktorá je vysoko uznávaná na medzinárodnom trhu. Naši zákazníci hlavne oceňujú spoľahlivosť, ktorú by sme bez značky Volvo Trucks nevedeli garantovať.

FOTO: Volvo Trucks Slovensko

Preberáte Volvo FH novej generácie, čo Vás na vozidle najviac oslovilo?

Vozidlo je vybavené LED matrix svetlometmi, ktoré sú neporovnateľné so svetlometmi predchádzajúcej generácie. Naši vodiči túto novinku už dlho očakávali. Spomenul by som perfektný tempomat, ktorý je vynikajúci pri posúvajúcich sa kolónach. Okrem toho, spotreba paliva je približne o 15% nižšia oproti predchádzajúcim modelom, čo nám ešte viac potvrdzuje správnosť výberu značky Volvo Trucks.

Vo vašom vozovom parku máte ťažké nákladné vozidlá výhradne značky Volvo. Prečo práve Volvo Trucks?

Za dlhé roky pôsobenia sme vyskúšali rôzne značky. Faktory ako spoľahlivosť, nízke prevádzkové náklady a vynikajúca spolupráca so servisom tvoria základ našich úspechov.

Vaša spoločnosť prepravuje paletizovaný tovar v rámci siete Palletways. Aké v tom vidíte výhody?

Najväčšiu výhodu vidíme v skvele nastavenej online platforme, kde sme schopní sledovať zásielku od jej vyzdvihnutia až po doručenie minútu po minúte. Ďalšou výhodou sú pridané služby ako doručenie na presne stanovený čas, či doručenie v sobotu. V neposlednom rade je zaujímavá bezkonkurenčná cena oproti klasickému spôsobu prepravy.

FOTO: Volvo Trucks Slovensko

Zdroj
transport.sk
Editor
TS

Prečítajte si aj

Back to top button