Cestná doprava

Shell dopravcom zjednodušuje život

Vďaka palubným jednotkám EETS jazdia po Európe bez starostí. Ak si dopravca vyberie správnu palivovú kartu, dokáže k nej navyše získať riešenia, ktoré mu neuveriteľne uľahčia život. Shell totiž umožňuje držiteľom palivových kariet Shell využívať užitočný systém pre správu všetkých cestovných nákladov.

A ako hovorí v rozhovore Daniel Vagaský, manažér Shell Fleet Solutions, o riešeniach Shell pre dopravcov, veľkým plusom je univerzálna palubná jednotka, ktorá zjednodušuje tranzit krajinami a úhradu mýta.

Ako dokáže Shell dopravcom zjednodušiť platby za mýto?
Shell je veľká nadnárodná firma, vďaka čomu majú dopravcovia s palivovými kartami Shell a palubnými jednotkami EETS množstvo výhod. Naše riešenia na mieru v oblasti výberu mýta pokrývajú všetky krajiny Európskej únie, v ktorých je EETS systém už dostupný.

Toto veľké pokrytie je dôležité, pretože naprieč Európou v súčasnosti funguje približne 100 rozdielnych národných systémov výberu mýta. Niektoré systémy sú založené na prejazdenej vzdialenosti, iné používajú časové parametre, prípadne hmotnostné obmedzenia, od ktorých sa odvíja výška poplatku.

Riešenia pre úhradu mýta, dostupné pre držiteľov palivových kariet Shell, ich odbremeňujú od administratívy, a teda znižujú náklady. Využívaním riešení ponúkaných spoločnosťou Shell tak nemusia vodiči ani dopravcovia myslieť na tieto rozdiely.

Čo si vaši zákazníci najviac cenia na vašom prístupe?
Myslím, že každý zákazník Shell veľmi oceňuje fakt, že sme pre neho spoľahlivým partnerom na cestách. To znamená, že sa dokážeme postarať o všetko, čo potrebuje pre bezproblémovú prepravu tovaru. Sú to naše integrované riešenia, bezpečné služby, kvalitné palivá a tiež individuálny prístup, ktoré nás odlišujú od konkurencie.

Veľkou výhodou je, že naše služby týkajúce sa výberu mýta sú prepojené s palivovou kartou Shell. Dopravca tak získa transparentný prehľad o štruktúre svojich nákladov, vďaka čomu môže znížiť prepravné náklady a optimalizovať plánovanie ciest.

Zákazníci navyše môžu na jednom mieste, prostredníctvom portálu Shell Fleet Hub, spravovať všetky svoje výdavky, od platieb mýta až po úhrady za nákup pohonných látok. Postaráme sa aj o to, aby bola držiteľom palivových kariet Shell automaticky vrátená DPH a spotrebná daň z minerálneho oleja.

V rámci portálu majú prístup aj k elektronickým faktúram, čo im zjednodušuje účtovníctvo. Jednoducho povedané, vďaka nášmu portálu majú všetky funkcie a informácie na jednom mieste.

Daniel Vagaský, manažér Shell Fleet Solutions

Akú časť nákladov predstavujú výdavky za palivo a ako ich pomáhate znižovať?
Približne štvrtinu. Podľa nášho celosvetového prieskumu až dve tretiny dopravcov sú presvedčené, že konkurenčnú výhodu im prinesú investície do nového vybavenia a vozového parku. Efektívnejšie je však zamerať sa na výber správneho paliva a celkový palivový manažment.

K modernému vozovému parku patria kvalitné palivá. Zákazníci nám často vravia, že vďaka kvalitným a plne aditivovaným palivám Shell nemajú žiadne problémy v palivovej sústave, nezanášajú sa im piesty a nevznikajú nánosy na vstrekoch. Výhodou kvalitného paliva je aj to, že môžu využiť maximálny servisný interval odporučený výrobcom daného automobilu čo je zhruba jeden rok.

Správa systému je jedna vec, čo však robíte pre zvýšenie pohodlia vodičov?
Uvedomujeme si, že toto je dôležitá téma. Shell robí prepravu pohodlnejšou hneď niekoľkými aktivitami. Vodiči môžu tankovať na približne 21 000 staniciach naprieč Európou. Vodiči tiež veľmi oceňujú možnosť využívať 80 strážených parkovísk, ktorú im zabezpečujeme s našimi partnermi. Sú ľahko dostupné a ponúkajú bezpečný oddych bez starosti o náklad. Spoločne s Travis Road Services ponúkame aj jednoduchý prístup k autoumyvárňam pre nákladné vozidlá.

Čo z opatrení pre vyšší osobný komfort si vodiči najviac cenia?
Vďaka Shell sa vodiči na Slovensku a v Čechách na vybraných diaľničných čerpacích staniciach môžu chutne a výhodne najesť. Obľúbenú sviečkovú na smotane, kurací rezeň či guláš z diviny s tirolskými knedličkami a kávu dostanú za 1,99 € alebo 49 Kč. Túto možnosť majú automaticky, ak využívajú palivovú kartu Shell a natankujú nad 200 l paliva.

Pomerne novou témou v doprave je otázka, ako znížiť emisie. Emisie z cestnej nákladnej dopravy sa podieľajú na celkových emisiách približne 9 %. Aké kroky podniká Shell, aby jeho riešenia boli environmentálne udržateľné?
Máme víziu stať sa uhlíkovo neutrálnou spoločnosťou do roku 2050. Napĺňaniu tejto vízie, samozrejme, zodpovedajú aj konkrétne kroky. V Európe napríklad intenzívne budujeme sieť LNG staníc pre nákladnú dopravu. Na Slovensku už máme zákazníkov, ktorí majú nákladné vozidlá na tento pohon a oceňujú našu infraštruktúru.

Veríme, že vodíkové články, vyrábané vo veľkom rozsahu, budú nákladovo efektívnejšou cestou k čistým nulovým emisiám pre veľké a stredne veľké nákladné vozidlá na dlhé trasy. Batériové elektromobily by mali plniť rovnakú rolu pre menšie nákladné vozidlá a stredne veľké vozidlá určené na krátke trasy. Už sme začali podnikať kroky na sprístupnenie týchto energetických riešení zákazníkom.

Zdroj
transport.sk

Prečítajte si aj

Back to top button