Cestná doprava

Scania predstavuje svoje novinky na veľtrhu Busworld 2023

Scania predstavuje svoje novinky na veľtrhu Busworld 2023. Kladie pri nich dôraz na dekarbonizáciu a udržateľnosť.

Nový rad elektrických autobusov, modernizovaná Scania Touring, či nové bezpečnostné prvky – to sú niektoré z noviniek, ktoré spoločnosť Scania predstaví na svetovom veľtrhu Busworld 2023, ktorý sa bude konať 7.-12. októbra v Bruseli. Vo všetkých svojich inováciách kladie Scania zásadný dôraz na udržateľnosť a dekarbonizáciu.

Scania na veľtrhu predstaví nový rad podvozkov pre batériové elektrické autobusy s nízkym nástupom (LE, low-entry) pre mestské a prímestské nasadenie (trieda 1 a 2). Návštevníci si budú môcť prezrieť autobus Scania Castrosua LE 4×2 vyvinutý na novej platforme a predstavia sa aj nové riešenia pre nabíjanie a e-mobilitu.

Scania predstavuje svoje novinky na veľtrhu Busworld 2023

Návštevníci sa budú môcť zoznámiť aj s modernizovanou verziou modelu Scania Touring a modelom Scania Irizar i6s Efficient poháňaným skvapalneným zemným plynom alebo bioplynom (LNG/LBG). V praxi to potvrdzuje zámer značky Scania upozorniť na využívanie biopalív a súvisiace environmentálne a ekonomické výhody. Scania na veľtrhu tiež predstaví nedávno uvedené funkcie v oblasti bezpečnosti a digitalizácie, ako je napríklad nová palubná doska Smart Dash.

„Veľtrh Busworld je skvelou príležitosťou k stretnutiam a výmene skúseností so zákazníkmi, partnermi a ďalšími odborníkmi. V Scanii prispôsobujeme technologické inovácie udržateľnému rozvoju a naše nové elektrické riešenia sú v tomto ohľade skvelým príkladom,“ hovorí Tobias Siöström, manažér marketingovej komunikácie. Tím odborníkov zo Scanie bude na bruselskom veľtrhu Busworld 2023 k dispozícii v hale 4, stánok 404, kde odbornej i širokej verejnosti predvedie nové funkcie a aktuálne inovácie priamo v praxi.

Zdroj
transport.sk
Editor
TS

Prečítajte si aj

Back to top button