Cestná doprava

Scania 540 S je víťazom dvoch najnáročnejších európskych testov

Na jeseň minulého roka sa spoločnosť Scania zúčastnila dvoch porovnávacích testov usporadúvaných v Nemecku európskymi odbornými časopismi.

Výsledky testov 1000 Punkte Test a European Truck Challenge (ETC) boli zverejnené nedávno a víťazom oboch sa stala Scania 540 S. „Víťazstvo v týchto porovnávacích testoch je ďalším dôkazom vedúceho postavenia spoločnosti Scania v odvetví dopravy,“ hovorí Stefan Dorski, výkonný viceprezident a vedúci divízie nákladných vozidiel Scania. „Posúdenie všetkých relevantných aspektov našich produktov pomocou vedeckých metód zo strany nezávislých a skúsených novinárov a ich porovnanie s našimi konkurentmi prináša výsledky, ktoré sú pre potenciálnych záujemcov o nákladné vozidlá vysoko relevantné.“

1000 Punkte Test a ETC patria k najuznávanejším porovnávacím testom ťažkých nákladných vozidiel na svete. Sú organizované nemeckými odbornými časopismi za účasti skúsených novinárov z rôznych krajín. Posudzujú sa tak vlastnosti kabíny, ako je priestor vodiča, pohodlie pri spánku a hladina hluku, ako aj ďalšie aspekty, ako je ovládateľnosť na ceste, radenie a jednoduchosť údržby. Nákladné vozidlá takisto najazdia viac ako 300 km na rôznych typoch verejných komunikácií. Pritom sú vybavené skalibrovanými zariadeniami na meranie paliva, ktoré potvrdzujú skutočnú spotrebu paliva s maximálnou presnosťou. V rámci každého aspektu sa následne pridelí zodpovedajúce skóre, ktoré tvorí finálny výsledok jednotlivých nákladných vozidiel.

„V oboch týchto testoch sme získali najvyššie celkové skóre. Osobne som ale najviac hrdý na skutočnosť, že naše nákladné vozidlo má najnižšiu spotrebu paliva a súčasne ponúka najvyššiu priemernú rýchlosť,“ uvádza Dorski. „To len zvýrazňuje vysokú efektivitu dopravy, ktorá je spoločnosti Scania vlastná. Nielen že tak naši zákazníci budú ťažiť z vynikajúceho výsledku, ale ide tiež o významný príspevok – tu a teraz – v boji proti klimatickým výzvam spôsobeným emisiami CO2, ktorým svet čelí.“

1000 Punkte Test sa konal v októbri 2020 a preveril účastníkov Scania 540 S, MAN TGX 18.510 BLS a Mercedes Actros 1853 LS. ETC, za ktorým stojí Hans-Jürgen Wildhage, sa uskutočnil v novembri 2020 sa zúčastnili sa ho nákladné vozidlá DAF XF 530, Scania 540 S, MAN TGX 18.510 BLS a Mercedes Actros 1853 LS. Na účasť v oboch testoch boli pozvaní všetci významní európski výrobcovia.

Zdroj
transport.sk
Editor
Tlačová správa

Prečítajte si aj

Back to top button