Cestná doprava

SAD Žilina zaviedla platby platobnou kartou, smartfónom a smart hodinkami

Cestujúci v autobusoch prímestskej dopravy SAD Žilina a autobusoch mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Kysuckom Novom Meste a Čadci môžu od 1. júna zaplatiť za cestovný lístok platobnou kartou, smartfónom a smarthodinkami. TASR o tom informovala hovorkyňa spoločnosti SAD Žilina Ivana Strelcová.

„Cestujúci budú môcť platiť jednoducho, pohodlne a bezpečne, a to dokonca aj vtedy, keď pri sebe nebudú mať peňaženku alebo dopravnú kartu SAD Žilina. Stačí, ak cestujúci priloží platobnú kartu, smartfón alebo smarthodinky k čítačke dopravných kariet a počká na vydanie cestovného lístka. Autobus, v ktorom bude možná bezkontaktná platba, bude označený piktogramom na nástupných dverách autobusu,“ doplnila Strelcová.

Upozornila, že zvýhodnené ceny cestovného a možnosť cestovať na prestupný lístok je možné uznávať len pri platbe formou predplateného kreditu z dopravnej karty. „Ide o akúkoľvek dopravnú kartu, vydanú ktorýmkoľvek dopravcom v SR v systéme TransCard, vrátane ISIC kariet s dopravnou aplikáciou. Bezkontaktná platba platobnou kartou, hodinkami alebo smartfónom je ekvivalent hotovostnej platby. Výška cestovného pri platbe platobnou kartou je rovnaká, ako pri platbe v hotovosti,“ vysvetlila hovorkyňa SAD Žilina.

Zavedením platby platobnou kartou, smartfónom a smarthodinkami chce podľa nej dopravca posilniť pozitívny vzťah cestujúcich k verejnej doprave a možnosť čo najjednoduchšieho cestovania aj pre príležitostných cestujúcich. „Bezkontaktná platba urýchli ich vybavenie. Veríme, že nákup cestovného lístka bezkontaktnou formou sa stane bežným štandardom pre cestujúcich a bude považovaný za komfortnú, pohodlnú a najmä bezpečnú formu úhrady cestovného oproti hotovostnej platbe,“ dodala Strelcová.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button