Cestná doprava

Prvá Scania Gryphus 8×8 dodaná armáde v Holandsku

Spoločnosť Scania Production Zwolle začala dodávať vozidlá Scania Gryphus 8×8 holandskej armáde. Po prvej sérii 6×6 je na rade operačná konfigurácia, ktorá do veľkej miery vytvorí logistickú chrbticu obrany. Pôvodná objednávka sa zvýšila o ďalších 810 vozidiel na 2 847 nákladných vozidiel Gryphus.

Ide o najväčšiu objednávku pre ministerstvo obrany v histórii spoločnosti Scania Production Zwolle. Rovnako ako všetky predtým vyrobené nákladné vozidlá Gryphus, aj tieto prvé vozidlá 8×8 boli dodané spoločnosti MatlogCo/DUO v kasárňach Majoor Mulder v Stroe. Skôr, ako sú vozidlá dodávané vojenským jednotkám, sú všetky vozidlá kombinované s mimoriadnou špeciálnou výbavou.

Organizácia pre zapožičanie techniky pre obranu (DUO) v Stroe preberá nákladné vozidlá kompletné, aj s vybranými nadstavbami – napríklad vrátane generátora a dielenského kontajnera – aby mohli byť nové vozidlá okamžite okamžite nasadené do služby v armáde. Dodávky budú pokračovať až do roku 2023. Všetky nákladné vozidlá a ich vybavenie vznikajú v špeciálnej spolupráci Scania Nederland s vojenskými technickými dielňami. Zmluva o poskytovaní služieb je uzavretá na 10 rokov.

Prečítajte si aj

Back to top button