Cestná doprava

Prvá etapa Malokarpatského obchvatu otvorená

Prvá etapa Malokarpatského obchvatu otvorená. Pri Bratislave otvorili v pondelok pre motoristov prvú etapu Malokarpatského obchvatu. Meria 1,7 kilometra a spája diaľničnú križovatku Triblavina s Chorvátskym Grobom. Informoval o tom Bratislavský samosprávny kraj na svojom webe.

Obchvat má priniesť zlepšenie dopravnej situácie, časovú úsporu pre vodičov a odbremenenie obcí Chorvátsky Grob, Slovenský Grob a bratislavskej mestskej časti Vajnory od tranzitnej dopravy.
Touto etapou sa podľa vedenia kraja výstavba nekončí. Pripravená je už štúdia trasovania obchvatu od Svätého Jura cez Pezinok, Modru až po Dubovú. Otvorenie prvej etapy obchvatu víta aj bratislavská mestská časť Vajnory, ktorá pozitívne vníma každý projekt prispievajúci k odľahčeniu tranzitnej dopravy na okraji Bratislavy a jej okolí.

Obchvat podľa nej môže čiastočne pomôcť najmä tým, ktorí sa chcú pripojiť na diaľnici D1 za Chorvátskym Grobom. Samospráva však zároveň pripomína, že pre vyriešenie dopravnej situácie je potrebné dokončenie križovatky D1/D4 a vybudovanie severného obchvatu mestskej časti. Jeho vybudovanie by mal štát podľa samosprávy zaradiť medzi svoje priority.

Projekt výstavby prvej etapy obchvatu obcí Malokarpatska je financovaný z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP), ktorý zastrešuje Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button