Cestná doprava

Prepadnutie eurofondov na električky v Košiciach

Prepadnutie eurofondov na električky v Košiciach. Prepadnutie eurofondov na električky v Košiciach v hodnote takmer 30 miliónov eur je zlyhaním na úrovni primátora.

Uviedlo to Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR. Vedenie mesta Košice takéto tvrdenia rezortu považuje za predvolebnú kampaň. „Takéto zlyhania veľmi komplikujú čerpanie eurofondov. Pretože na každý zle pripravený projekt a prepadnutie peňazí zo strany samospráv treba hľadať náhradné riešenie. Čo je necelé dva roky pred koncom programového obdobia mimoriadne náročné,“ uviedlo MIRRI.

Košický magistrát pripomenul, že na čele rezortu stojí Veronika Remišová, ktorá je predsedníčkou strany Za ľudí. „Dobre vie, že primátor nemôže zasahovať do žiadneho verejného obstarávania (VO) a žiadateľom o eurofondy nie je mesto Košice, ale Dopravný podnik mesta Košice (DPMK). Z jej strany preto ide vyslovene o účelovú kritiku, ktorá je súčasťou predvolebnej kampane kandidáta strany Za ľudí na primátora,“ reagovalo mesto s tým, že prebiehajúce VO nemôže nijako ovplyvňovať.

Mesto zároveň verí, že aj MIRRI bude v spolupráci s DPMK, mestom Košice a ďalšími kompetentnými inštitúciami hľadať také riešenie, aby sa Košice mohli uchádzať o finančné zdroje na nákup električiek aj v aktuálnom programovom období eurofondov.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button