Cestná doprava

Otvorili modernú predajňu DPB v podchode Hodžovho námestia

Zrekonštruovanú a modernú predajňu Dopravného podniku Bratislavy (DPB) otvorili dnes v podchode na Hodžovom námestí v centre hlavného mesta. 
 

Pracovisko poskytuje komplexné služby cestujúcim zo Slovenska a zahraničia. Všetky predajne DPB budú od začiatku do piateho septembra otvorené od 6.00 do 19.00 h, aby zvládli záujem cestujúcich v súvislosti s novým školským rokom. DPB investoval do rekonštrukcie 6 miliónov Sk (199.163 eur), informoval médiá predseda predstavenstva DPB Branislav Zahradník. 
"V tejto predajni si môžu vybaviť čipové karty, kúpiť predplatné cestovné lístky, jednorazové cestovné lístky, získať informácie o prípadných záväzkoch za cestovanie bez platného cestovného lístka. Od 1. októbra sa pripravuje otvorenie predajného okienka Železničnej spoločnosti Slovensko," povedala okrem iného o službách na tomto mieste vedúca oddelenia tarifného vybavenia DPB Zuzana Horčíková.
Predajňa v podchode na Hodžovom námestí je jedna z najvyužívanejších v centre Bratislavy. Počas rekonštrukčných prác využívali cestujúci služby predajne DPB na Obchodnej ulici. "Je tu nainštalovaný nielen moderný informačný systém, ale aj bezpečnostný systém, ktorý zodpovedná nárokom, dovolím si povedať, bankovej pobočky," uviedol Zahradník. 
DPB perspektívne počíta s tým, že toto pracovisko bude zahrnuté do systému regionálnej Bratislavskej integrovanej dopravy (BID), zákazník si tu bude môcť kúpiť lístok na regionálne železnice či prímestskú dopravu.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button