Cestná doprava

Oslava vo veľkom štýle: Štvorica jedinečných ťahačov Scania V8 pre belgického dopravcu

Minulý rok sa v značke Scania niesol aj v znamení osláv 50. výročia legendy – motora V8. V rovnakom roku oslavoval svoje 25. výročie aj belgický dopravca, spoločnosť Medacar.

V belgickej dopravnej spoločnosti si povedali, že najlepšia cesta ako osláviť okrúhle výročie je doplniť flotilu vozidiel o 4 ťahače Scania 580 S V8 v špeciálnej, narodeninovej edícii. Pre túto investíciu sa vo firme rozhodli aj o konzultácii so samotnými vodičmi. 

„Komfortným pracovným podmienkam prikladáme veľkú dôležitosť,“ hovorí generálny riaditeľ spoločnosti, Raf Medaer. Svoju spoločnosť založil v roku 1994, pár mesiacov po tom, ako získal titul z elektroniky. „Okrem letnej brigády v dopravnej spoločnosti som nemal žiadne kontakty v tomto odvetví. Ale zaujímalo ma všetko, čo sa týkalo automobilov a nákladných vozidiel a tak som zvažoval založenie dopravnej spoločnosti. Urobil som si nevyhnutné školenia, kúpil kamión, začal chodiť od dverí k dverám a získal svojich prvých zákazníkov,“ dodáva. 

Ťahače Scania V8
Ťahače Scania V8

V priebehu rokov jeho podnikanie rástlo a dnes má jeho flotila 34 vozidiel. „Naša flotila je mladá, čo vodiči veľmi oceňujú. Majú slovo v tom ktoré ťahače kupujeme a tak sa začalo naše partnerstvo so značkou Scania,“ hovorí Raf Medaer.

Rovnaký ťahač Scania 580 S V8 v narodeninovej edícii sme minulý rok testovali aj my. Video nájdete tu:

Zdroj
TS Scania
Editor
transport.sk

Prečítajte si aj

Back to top button