Cestná doprava

Nové Conti pre nákladné automobily a dodávky

Nové Conti pre nákladné automobily a dodávky. Continental uvádza na slovenský trh nový rad nákladných hybridných pneumatík pre regionálnu dopravu a nový rad pneumatík pre dodávky na celoročné použitie.

Pneumatiky tvoria iba 5 percent, ale ovplyvňujú až 53 percent nákladov vozového parku. Na prvom mieste je spotreba paliva. Ďalšie náklady, ktoré pneumatiky ovplyvňujú, predstavujú údržba a opravy. Voľba vhodných pneumatík je teda významnou súčasťou snahy o dosiahnutie čo najnižších celkových prevádzkových nákladov vozového parku.

Nákladné pneumatiky Conti Hybrid Gen5

Conti Hybrid HS5 a Conti Hybrid HD5 pre nákladné automobily

Piatu generáciu pneumatík Conti Hybrid tvoria nákladné pneumatiky Conti Hybrid HS5 určené pre riadenú nápravu a Conti Hybrid HD5 určené pre hnaciu nápravu. Spĺňajú množstvo požiadaviek na použitie v regionálnej doprave, kde sú pneumatiky namáhané častým zrýchľovaním, brzdením, zatáčaním a manévrovaním na rôznych typoch povrchov. Inovatívne vzory behúňov, gumené zmesi a najmodernejšie konštrukcie plášťov poskytujú vynikajúci kilometrový výkon a trakciu v kombinácii s optimalizovaným valivým odporom. Conti Hybrid Generation 5 ponúka v závislosti od veľkosti pneumatík až o 20 percent vyšší počet najazdených kilometrov.

„Vďaka vysokému počtu najazdených kilometrov a prémiovému riešeniu protektorovania pomáha dlhá životnosť pneumatík dosiahnuť vysokú úroveň efektivity vozového parku, a tým zaistiť udržateľnú správu vozového parku,“ hovorí Hinnerk Kaiser, vedúci vývoja produktov pre autobusy a nákladné automobily v spoločnosti Continental.

Hinnerk Kaiser, vedúci vývoja produktov pre autobusy a nákladné automobily v spoločnosti Continental

Receptúra pre všetky poveternostné podmienky

Conti Hybrid HS5 pre riadenú nápravu aj Conti Hybrid HD5 pre hnaciu nápravu ponúkajú špičkový výkon za všetkých poveternostných podmienok, a to dokonca aj so zvyškovou hĺbkou dezénu ku koncu životnosti pneumatiky. Zásluhu si na tom pripisuje robustný behúň s novými, plnohodnotnými 3D matricovými lamelami.

Optimálne rozloženie tlaku na riadenej náprave

Conti Hybrid HS5 prináša dodatočnú stabilitu, rovnomerné opotrebenie a optimálnu protektorovateľnosť. Oceľová výstuž použitá v konštrukcii optimalizuje rozloženie tlaku v kontaktnej ploche, najmä za rôznych podmienok zaťaženia. Rovnako znižuje namáhanie okrajov behúňa, čo zvyšuje životnosť pneumatiky.

Vylepšená štruktúra behúňa na hnacej náprave

Novovyvinutá štruktúra behúňa Conti Hybrid HD5 veľmi účinne chráni behúň a plášť pred poškodením. Stredové drážky zaisťujú skvelú odolnosť a trakciu. Špeciálne vyhadzovače kameňov zabraňujú vniknutiu kameňov do pneumatiky.

Nové pneumatiky Conti Hybrid budú k dispozícii v mnohých veľkostiach, počnúc nasledujúcimi možnosťami:
1. Conti Hybridný HS5 315/70 R 22,5
2. Conti Hybridný HS5 385/55 R 22,5
3. Conti Hybridný HD5 315/70 R 22,5

Všetky pneumatiky sú tiež k dispozícii z výroby ako „inteligentné“ a je možné pripojiť ich k digitálnym riešeniam, ako je digitálny systém správy pneumatík ContiConnect s predinštalovaným senzorom pneumatík.

Nový rad dodávkových pneumatík Ultra

Letná pneumatika VanContact Ultra

Na zaistenie skvelého kilometrového výkonu vyvinul Continental nové uzavreté prevedenie dezénu s menším počtom bočných drážok. Výsledkom je väčšia styčná plocha medzi pneumatikami a vozovkou, čo znižuje opotrebenie dezénu a hlučnosť jazdy. Pneumatiky majú nízky valivý odpor vďaka špeciálnej koncepcii zmesi prispôsobenej na dodávky.

VanContact A/S Ultra na celoročné použitie

Spoľahlivosť celoročnej pneumatiky sa posudzuje podľa toho, ako sa správa na snehu. VanContact A/S Ultra má špeciálnu technológiu drážok, ktorá zabezpečí presné vedenie, spoľahlivý záber, vynikajúce brzdenie na snehu a vysokú stabilitu. Najnovšia zmes s funkčnými polymérmi zaisťuje pneumatikám vynikajúci valivý odpor a vyšší kilometrový výkon, rovnako ako jedinečnú odolnosť proti opotrebovaniu.

Vyrábané rozmery

Nový rad Ultra je určený pre bežne používané dodávky, ako sú Mercedes Sprinter, VW Crafter a Fiat Ducato, ale aj pre menšie dodávky, ako je Mercedes V-Class alebo VW T6. Tuhšie gumové bloky a zosilnený ochranný pásik cez celý bok pneumatík radu Ultra stabilizujú celú bočnicu, čím zaisťujú vysokú odolnosť a znižujú pravdepodobnosť poškodenia bočnice napríklad o obrubník. Pri letných aj celoročných pneumatikách radu Ultra Continental ponúka 17 rozmerov vo veľkostiach 15“, 16“ a 17“.

Zdroj
transport.sk
Editor
LK, foto: Continental

Prečítajte si aj

Back to top button