Cestná doprava

Nemecko ruší stále kontroly na hraniciach s ČR

Ako informuje ČTK, Nemecko v stredu ukončí stále hraničné kontroly s Českou republikou, které zaviedlo 14. februára. Opatrenia sa týkali aj Slovenska či rakúskej spolkovej krajiny Tirolsko. Český velvyslanec v Nemecku Tomáš Kafka dnes pre ČTK povedal, že českú diplomaciu o tom informovali predstavitelia nemeckého ministerstva vnútra.

„Zástupcovia spolkového ministerstva vnútra, ktorí sú členmi spoločného koordinačného grémia, o tom informovali po pracovnej linke,“ povedal Kafka. „Túto správu som privítal. Ide nielen o krok k vytúženému návratu k normálu v česko-nemeckých vzťahoch, ale aj o povzbudenie v spoločnom úsilí zvládnuť koronavírusovú pandémiu,“ dodal Kafka.

Stále kontroly na hraniciach s Českou republikou a tiež rakúskou spolkovou krajinou Tirolsko obnovilo Nemecko 14. februára, aby si tak kvôli pandémii ochorenia COVID-19 zabezpčilo dodržiavanie karanténnych opatrení. ČR aj Tirolsko označilo Nemecko za oblasti s vysokým výskytom mutacií koronavírusu. Od nedele 28. marca to už neplatí, Česko je epidemicky vysoko rizikovou oblasťou kvôli vysokej miere nákazy a Tirolsko je iba rizikovou oblasťou.

Stále hraničné kontroly s Tirolskom Nemecko zastavilo na konci marca, v prípade Českej republiky nemecký minister vnútra Horst Seehofer rozhodol o predĺžení do 14. adpríla. Teraz Nemecko pozastaví kontroly aj s Českom, kde se epidemická situácia v posledných týždňoch výrazn zlepšila.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
ČTK

Prečítajte si aj

Back to top button