Cestná doprava

Na trase Prievidza – Trenčín pribudnú nové autobusové spoje

Na trase medzi Trenčínom a Prievidzou pribudnú od 1. septembra tri páry nových autobusových spojov. Posilnia tak doterajšie štyri páry spojov spájajúcich región hornej Nitry cez Bánovce s krajským mestom.

Prevádzku spojov zabezpečia zmluvní dopravcovia Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) – SAD Trenčín a SAD Prievidza. „Vychádzame v ústrety cestujúcej verejnosti, najmä tým, ktorí z regiónu hornej Nitry dochádzajú za prácou do Trenčína. Modré autobusy budú po novom na trase premávať od skorého rána do ôsmej večer,“ povedal vedúci Odboru dopravy Úradu TSK Radovan Hladký.

Podľa riaditeľa SAD Trenčín Vladimíra Zachara bude doprava pohodlná, rýchla a najmä ekologickejšia. „Veríme, že život v regióne sa tak stane o niečo jednoduchší a ubudnúť by mohlo aj pár osobných áut z preplnených ciest,“ pripomenul Zachar.

„Som rád, že TSK schválil náš návrh na posilnenie spojov, ktorý vznikol ako reakcia na podnety od občanov pravidelne cestujúcich za prácou mimo Prievidzu,“ doplnil generálny riaditeľ SAD Prievidza Michal Danko.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button