Cestná doprava

Na cestu po svete so Scaniou XT

Keď sa švajčiarsky pár Thomas Würsten a Regis Zen Ruffinen začal blížiť k dôchodkovému veku, začali premýšľať o tom, ako budú tráviť svoje voľné dni. Teraz sú tesne pred dôchodkom a majú plán: precestujú svet na kolesách špeciálne upraveného vozidla Scania R 370 XT 4×4.

FOTO: FB Scania

Čoskoro obaja opustia svoje zamestnania – Thomas je IT špecialistom a profesionálnym fotografom a Regis má vzdelanie v oblasti psychológie a vzdelávania, pracuje ako softvérová špecialistka. Po tom, ako absolvovali veľa výletov do krajín po celom svete sa teraz rozhodli vydať sa na dlhšiu cestu. Vzhľadom na svoj vek sa im už ale nechcelo tráviť dlhé cesty v malom priestore a preto hľadali pohodlnejšie riešenia. Pri svojom pátraní narazili počas veľtrhu na rakúskeho výrobcu Schatzmeister. Spoločnosť im ponúkla svoj produkt na podvozku nákladného vozidla a návrh sa im okamžite zapáčil.

FOTO: FB Scania

Keď Regis videla návrh, pozrela sa na obytnú časť a na prvý pohľad si ju zamilovala. „Zabudnime nad tým, čo sme videli doteraz, je to toto alebo nič.“ A tak začali pracovať na svojom pojazdnom domčeku. Ako prvé si obaja zaobstarali vodićské preukazy na nákladné vozidlá. Teraz, po dvoch rokoch sú pripravní vyraziť. Ich nový domov je plne vybavený, na streche má solárne panely, obloženie stien z borovicového dreva, vyhrievané podlahy a nájdete tu dokonca aj kachle.

FOTO: FB Scania

No a počas hviezdnych nocí môžu odsunúť strop, aby si mohli vychutnávať pohľad na oblohu. „Plánujeme nepretržite cestovať 5 až 10 rokov, preto sme chceli skutočný domov na kolesách a tento predčil všetky naše očakávania,“ hovorí Thomas Würsten. Počas tohtoročnej jesene zobrala dvojica svoj nový pojazdný domov na krátky test do severného Nemecka a svoje dlhé výlety plánuju začať od roku 2023, kedy už budú obaja na dôchodku. Väčšinou budú cestovať sami, keďže je ale obytná nadstavba priestranná a poskytuje dostatok miesta, občas sa k nim na týždeň či dva pripojí ich dcéra alebo priatelia. Zatiaľ sa ešte nerozhodli, ktorý kontinent navštívia ako prvý. „Smer nie je až taký dôležitý – cieľ je cesta,“ hovoria s úsmevom.

https://www.facebook.com/homeontruck
Dobrodružstvá Thomasa a Regis môžete sledovať aj na ich facebookovej stránke

Zdroj
transport.sk
Editor
FB Scania

Prečítajte si aj

Back to top button