Cestná doprava

Košická MHD sa vracia do štandardného režimu

Košická MHD sa vracia do štandardného režimu. Mestská hromadná doprava sa po viac ako dvoch mesiacoch vracia do štandardnej prevádzky.

Od stredy (20. 4.) počas pracovných dní opäť premáva v režime „pracovné dni – školský rok“. Uviedla to hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) Vladimíra Petrušová. Dôvodom prechodu na bežnú výpravu je podľa jej slov postupný nárast cestujúcich vo vozidlách MHD. „Na začiatku mesiaca apríl prebehla analýza štatistických údajov za marec, na základe ktorej vzišla potreba zmeniť režim MHD,“ povedala s tým, že vyhodnocovali počty cestujúcich, analýzy prieskumov či tržieb.

Košická MHD sa vracia do štandardného režimu

Linky košickej MHD premávali podľa prázdninového režimu od 7. februára, a to pre zvyšujúcu sa práceneschopnosť vodičov v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu, ako aj zníženému dopytu po službách. „Prepravovali sme niekoľkonásobne menej cestujúcich v porovnaní so stavom pred pandémiou,“ dodala Petrušová. Pripomenula, že električky vzhľadom na obmedzenia pre rekonštrukciu vozovne naďalej premávajú podľa osobitného cestovného poriadku.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button