Cestná doprava

IVECO X-WAY a T-WAY

IVECO X-WAY a T-WAY. Konštrukčný rad vozidiel IVECO X-WAY a T-WAY ponúka maximálnu flexibilitu v rôznych typoch terénu. Svojou robustnosťou garantuje vysokú produktivitu na každej stavbe. Spoločnosť D.I.L.A.N. Servis má okrem dílerstva vozidiel DAF Trucks aj dlhoročné skúsenosti s vozidlami IVECO.

IVECO X-WAY spája najpokrokovejšie vlastnosti radu IVECO WAY pre diaľkovú nákladnú dopravu. Prepracovaná kabína prináša úplne nový stupeň bezpečnosti, komfortu a palivovej hospodárnosti. Vďaka modulárnej koncepcii a prístupu zameranému na konkrétnu úlohu, spojeniu efektívnych motorov a prevodoviek cestných vozidiel s podvozkami so zvýšenou priechodnosťou, s doplnenými funkciami (Rocking Mode) a so systémami (HI-TRACTION) na zvýšenie trakcie, zaručuje vysokú produktivitu prepravy na stavenisko vrátane „posledného kilometra“. V segmente vozidiel pre stavebníctvo vozidlá radu IVECO X-WAY dosahujú špičkové pomery pohotovostnej a užitočnej hmotnosti, čoho najlepším príkladom sú podvozky 8×4 pre domiešavače betónu vo verzii Super Loader.

IVECO-T-WAY

IVECO X-WAY ponúka široký výber dieselových motorov a plynových motorov Euro VI/d pre všetky aplikácie. K dispozícii sú dieselové motory s troma zdvihovými objemami valcov a výkonovými verziami od 330 do 570 k. Motory sú spriahnuté s prevodovkou HI-TRONIX s 12-rýchlostnými a so 16-rýchlostnými automatickými prevodovkami. Vďaka nim dokážete ťažiť z viacerých výhod, napríklad z režimov Rocking, Off-road, plazivého módu a štyroch spiatočných prevodových stupňov.

Oceňovaný T-WAY

Nové terénne nákladné vozidlo IVECO T-WAY, ktoré dopĺňa rad ťažkých vozidiel IVECO X-WAY, je skonštruované pre tie najnáročnejšie misie v najextrémnejších podmienkach, ktoré prebral od legendárneho Trakkera. T-WAY predstavuje najmodernejšie technologické riešenia v produkcii offroadového radu ťažkých truckov IVECO. T-WAY, teda T ako Tough! (tvrdý), v roku 2022 získal prestížne nemecké ocenenie za dizajn. Nemecká Rada pre dizajn vyhlásila IVECO T-WAY za víťaza v kategórii „Vynikajúci dizajn výrobku“ v rámci úžitkových vozidiel.

Aj medzinárodná porota súťaže Red Dot Awards udelila prestížne ocenenie Red Dot Award v kategórii Product Design 2022 modelu IVECO T-WAY, najodolnejšiemu vozidlu z radu ťažkých vozidiel IVECO – „vyvinutému pre najextrémnejšie terénne misie, za jeho výnimočný dizajn a vysoký stupeň inovácie“. Štýl a funkčnosť sa spájajú v prvkoch, ako je kovový roh nárazníka. Chráni svetlá a v prípade poškodenia sa dá ľahko vymeniť.

Vonkajšia robustnosť IVECO T-WAY je spojená s interiérom navrhnutým pre pohodlie a bezpečnosť vodičov. Vyznačuje výbornou ergonómiou, integrovanými technológiami a pokročilými funkciami pripojenia. Prístrojový panel je prispôsobený potrebám profesionálnych vodičov, s ľahko dostupnými ovládacími prvkami zoskupenými do funkčných oblastí. K dispozícii sú tri kabíny: spacia kabína AT s priestorom na odpočinok s nízkou alebo stredne vysokou strechou a krátka kabína AD s nízkou strechou.
IVECO T-WAY je šampión výkonu, robustnosti a dlhej životnosti v ťažkom teréne, s nadštandardnou nosnosťou.

IVECO X-WAY a T-WAY

Legendárna robustnosť podvozka a komponentov zaručí splnenie extrémnych úloh v teréne, a to pri celkovej hmotnosti až 40 ton. Vďaka systému s 12-stupňovou a so 16-stupňovou automatizovanou prevodovkou HI-TRONIX poskytuje aj funkcie, ako režim hojdania (Rocking Mode), režim pre jazdu v teréne (Off-road mode), režim pomalej jazdy (Creeping mode) a štyri prevodové stupne pre cúvanie, s ktorými si ľahko poradí aj v najnáročnejších terénnych podmienkach.

T-WAY ponúka jedinečnú flexibilitu vďaka možnosti výberu medzi pneumatickým a mechanickým zavesením kolies – s parabolickými alebo listovými pružinami. Od Trakkera si prenáša legendárnu robustnosť šasi z vysokoodolnej ocele s rámom s hrúbkou 10 mm, s momentom ohybu koľajníc na vrchole segmentu 177 kNm. Predná náprava má maximálnu nosnosť až 9 ton. V porovnaní s Trakkerom sa hmotnosť znížila o 325 kg.

IVECO T-WAY ponúka celý rad pohonov AWD a PWD, široký výber vznetových motorov Euro VI/d, ktoré sú vhodné pre všetky oblasti využitia. Motory Cursor 13 s dvomi zdvihovými objemami a rozsahom výkonu od 340 k do 510 k poskytujú špičkový výkon vo svojej triede. Pre konfigurácie s ľahšou hmotnosťou je k dispozícii aj s motorom Cursor 9. Nová architektúra systému EBS v kombinácii s kotúčovými brzdami na všetkých kolesách dramaticky zlepšila výkonnosť vozidla. A tým aj bezpečnosť vodiča, vozidla a ostatných účastníkov cestnej premávky.

Zdroj
transport.sk
Editor
VIB
Back to top button