Cestná doprava

Iveco Bus zaznamenáva veľký úspech v Taliansku

Iveco Bus zaznamenáva veľký úspech v Taliansku. Busitalia zadáva IVECO BUS zákazku na dodávku až 150 plne elektrických mestských autobusov.

Táto významná rámcová zmluva na autobusy E-WAY, ktorá je najväčšou zmluvou IVECO BUS podpísanou v Taliansku, dokazuje schopnosť značky poskytovať efektívne riešenie s nulovými emisiami. Dodávky sú plánované na obdobie 2023 – 2025, pričom prvá várka 18 vozidiel bude dodaná v júli 2023. IVECO BUS získal trojročnú rámcovú zmluvu na dodávku až 150 plne elektrických mestských autobusov E-WAY s dĺžkou 12 m pre spoločnosť Busitalia. Ide o doteraz najväčšiu zákazku na mestské autobusy E-WAY v Taliansku. Potvrdzuje tak pozíciu značky na čele riešenia plne elektrickej mobility.

Busitalia je spoločnosťou skupiny FS Italiane Group. Zaoberá sa predovšetkým poskytovaním služieb mestskej verejnej dopravy (MHD), a to priamo aj prostredníctvom dcérskych spoločností. Spoločnosť prevádzkuje služby LPT v Umbrii, Benátsku a Kampánii a v Holandsku so spoločnosťou Qbuzz v oblastiach Utrecht a Groningen-Drenthe. Busitalia patrí medzi popredné spoločnosti v oblasti cestnej osobnej dopravy, má 5 000 zamestnancov a 2 700 autobusov. V roku 2021 Busitalia nabehla približne 152 miliónov autobusových kilometrov.

Dvanásťmetrové autobusy E-WAY s nočným dobíjaním, ktoré bude spoločnosť Busitalia prevádzkovať, majú početné vybavenie, ako je klimatizácia, USB zástrčky, vyhradené priestory pre osoby na invalidnom vozíku a tiež systém spätného videnia. Dve rôzne usporiadania ponúknu veľkú kapacitu pre cestujúcich bez toho, aby bol ohrozený dojazd na jedno nabitie. Niektoré vozidlá sú vybavené tak, aby mohli privítať
28 sediacich cestujúcich pre mestskú dopravu, zatiaľ čo iné ponúknu optimálnu kombináciu 32 miest pre prímestskú dopravu.

Iveco Bus zaznamenáva veľký úspech v Taliansku

Vozidlá budú dodané v rokoch 2023 až 2025. Prvých 18 vozidiel bude dodaných v júli 2023 a budú uvedené do prevádzky v Padove a Rovigu. Touto novou zákazkou IVECO BUS posilňuje svoje vedúce postavenie v oblasti vývoja autobusov s nulovými emisiami a svoju pozíciu významného partnera pre podporu orgánov verejnej dopravy pri ich energetickej transformácii.

„Podiel na udržateľnom rozvoji našej krajiny je základom našej každodennej činnosti: prispievať k rozvoju udržateľnej kolektívnej mobility je záväzkom aj cieľom spoločnosti Busitalia. Obnova nášho vozového parku elektrobusmi tohto typu – o ktorých sme si istí, že splnia všetky naše očakávania – nám pomôže dosiahnuť naše ciele udržateľným spôsobom,“ povedal Stefano BONORA, CEO a generálny riaditeľ spoločnosti Busitalia.

Stéphane ESPINASSE, Head of Sales & Products IVECO BUS, povedal: „Všetci sa tešíme na ďalšiu spoluprácu, sme obzvlášť poctení touto zákazkou, ktorá potvrdzuje naše vedúce postavenie v oblasti elektrickej technológie. Sme hrdí na to, že môžeme podporiť spoločnosť Busitalia v zavádzaní autobusov s nulovými emisiami, aby sa verejná doprava v Taliansku stala ešte udržateľnejšou. Tešíme sa, že v Taliansku bude jazdiť stále viac vozidiel E-WAY.“

Zdroj
transport.sk
Editor
TS

Prečítajte si aj

Back to top button