Cestná doprava

IVECO BUS predstavuje URBANWAY Hybrid CNG

IVECO BUS predstavuje URBANWAY Hybrid CNG. Spoločnosť IVECO BUS predstavuje 18m dlhý URBANWAY Hybrid CNG, ideálne riešenie mestskej dopravy pre udržateľnú mobilitu.

IVECO BUS nadväzuje na uvedenie 12 m dlhého mestského autobusu URBANWAY Hybrid CNG na trh na začiatku tohto roka. Predstavuje novú hybridnú technológiu v kĺbovej verzii URBANWAY poháňanej zemným plynom. Čo je ďalší krok vpred vo vývoji ponuky energetického mixu. S príchodom nového 18m dlhého URBANWAY Hybrid CNG kompatibilného s biometánom rozširuje IVECO BUS svoju ponuku pre mestskú dopravu. Dôvodom je podpora prevádzkovateľov dopravy v ich energetickom prechode. Tento nový kĺbový URBANWAY Hybrid prináša 16 % úsporu paliva v porovnaní s plynovou verziou. A ďalej zníženie emisií CO2 až o 16 % spolu s výrazným zlepšením celkových nákladov na vlastníctvo.

IVECO BUS prezentuje na veľtrhu Autocar Expo v Lyone v dňoch 12. až 15. októbra nový kĺbový URBANWAY Hybrid kompatibilný s biometánom. Nové vozidlo je k dispozícii aj v systéme Bus Rapid Transit (verzia BRT) pod názvom CREALIS. Toto predstavenie je súčasťou stratégie výrobcu, ktorý je lídrom v oblasti alternatívnych pohonov, a to presadzovať prechod na energetiku pomocou kombinácie technológií, ktoré zákazníkom poskytujú výber riešení podľa požiadaviek ich poslania a prevádzky. Dodávky nového URBANWAY Hybrid v 18-metrovej verzii budú zahájené koncom roka.

IVECO BUS predstavuje URBANWAY Hybrid CNG

„V IVECO BUS sme presvedčení, že pre podporu nevyhnutnej energetickej transformácie je nutný energetický mix. Z tohto dôvodu sme sa rozhodli pri našich kĺbových modeloch URBANWAY a CREALIS kombinovať zemný plyn s vysoko výkonnou a efektívnou hybridnou technológiou. Touto novinkou IVECO BUS ďalej rozširuje svoju ponuku mestských vozidiel pre udržateľnú a hospodárnu mobilitu,“ vysvetľuje Stéphane Espinasse, IVECO BUS Head of Sales and Products.

Hybridná technológia novej generácie s elektrickým pohonom vyvinutá v úzkej spolupráci so spoločnosťou Voith prináša výrazné zníženie nákladov na energiu a emisií CO2 v porovnaní s predchádzajúcimi generáciami a zároveň optimalizuje celkové náklady na vlastníctvo.

IVECO BUS predstavuje URBANWAY Hybrid CNG

Rovnako ako u 12m dlhej verzie zahŕňa hybridné riešenie predstavené v kĺbovom vozidle URBANWAY 48V batériu spojenú s prevodovkou DIWA NXT a osvedčeným motorom Cursor 9. Prevodovka DIWA NXT je kombinovaná s výkonným rekuperačným elektromotorom so špičkovým výkonom 35 kW kinetickej energie akumulovanej počas spomaľovacej a brzdnej fázy, s vysokoenergetickou batériou LTO (48 V) umiestnenou na streche. Elektromotor podporuje motor Cursor 9 vo fázach zrýchľovania, aby sa ušetrilo palivo.

Nové riešenie je tiež vybavené funkciou Stop & Start, ktorá používateľom a obsluhe ponúka množstvo výhod. Eliminuje hluk a vibrácie, čo vedie k väčšiemu pohodliu cestujúcich, obyvateľov a chodcov na zastávkach a ďalej zlepšuje úsporu paliva.

Vďaka týmto funkciám prináša nová generácia URBANWAY Hybrid 16% úsporu paliva v porovnaní s nehybridnou verziou. Čo je dôležitá výhoda v čase, keď sa miestne úrady a prevádzkovatelia stretávajú s rastúcimi nákladmi na energie. Toto hybridné riešenie na obnoviteľné palivo im navyše umožňuje znížiť emisie CO2 až o 16 %. V kombinácii s biometánom sa zníženie emisií CO2 zvyšuje až na 83 %.

Jednoduchšia konštrukcia tohto hybridného riešenia novej generácie, ktoré nemá nákladné vysokonapäťové komponenty, spolu s úsporou nákladov na palivo výrazne znižuje celkové náklady na vlastníctvo v porovnaní s predchádzajúcimi plne hybridnými technológiami.

Široká ponuka riešení pre mestskú dopravu

Vďaka tejto hybridnej technológii novej generácie pre svoje rady URBANWAY a CREALIS rozširuje IVECO BUS svoju ponuku pre mestskú dopravu. Teraz ponúka výber z:

1. 12metrové štandardné a 18metrové kĺbové modely URBANWAY vybavené motorom Cursor 9 vo verziách Diesel a XTL.- 10,5, 12 a 18metrové modely URBANWAY s motorom Cursor 9 na zemný plyn.

2. 10,5, 12 a 18 metrový URBANWAY s motorom Cursor 9 na zemný plyn.

3. 12- a 18-metrové modely CREALIS vo verziách Diesel, XTL a Natural Gas.

Zdroj
transport.sk
Editor
TS

Prečítajte si aj

Back to top button