Cestná doprava

Harmonogram prác na Višňovom bude známy po vypracovaní analýzy

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) v súčasnosti analyzuje ekonomické a vecné dosahy zistení stavu opravných prác v tuneli Višňové na termín dokončenia stavby diaľnice D1 Lietavská Lúčka – Dubná Skala.

Nový harmonogram prác bude známy po vypracovaní analýzy pracovnou skupinou v najbližších mesiacoch. Uviedol to vo svojej odpovedi počas štvrtkovej Hodiny otázok v Národnej rade (NR) SR minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina).

Šéf rezortu dopravy, ktorého v parlamente zastupoval minister hospodárstva Richard Sulík (SaS), vo svojej odpovedi priblížil, že v uplynulom mesiaci boli uskutočnené prvé merania s cieľom zistiť aktuálny stav primárneho aj sekundárneho ostenia v tuneli.

„V týchto dňoch sa vytvára pracovná skupina z nezávislých expertov, ktorej úlohou bude posúdenie výsledkov doteraz vykonaných meraní a navrhnutie ďalších krokov, napríklad vykonanie doplňujúcich meraní, na komplexné posúdenie dosahu zväčšeného rozsahu opravných prác na uskutočnenie stavby,“ dodal. Nový harmonogram prác tak bude známy po tom, ako pracovná skupina v najbližších mesiacoch vypracuje analýzu.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button