Cestná doprava

Elektrické dodávky Mercedes-Benz Vans v Poľsku

Elektrické dodávky Mercedes-Benz Vans v Poľsku. Divízia výroby dodávok nemeckej automobilky Mercedes-Benz plánuje postaviť svoj prvý závod na vozidlá s výlučne elektrickým motorom v poľskom meste Jawor.

Čaká už len na schválenie podmienok vrátane podpísania dohody o dotácii pre svoju investíciu v krajine. Automobilka to oznámila v pondelok. Výrobca dodávok Mercedes-Benz Vans podpísal memorandum s poľskou vládou a ďalšími partnermi o výstavbe továrne v meste Jawor, kde už materská automobilka vyrába spaľovacie motory a batérie pre vozidlá Mercedes-Benz. Závod bude štvrtou európskou továrňou divízie Mercedes-Benz Vans, ktorú automobilka reorganizuje tak, aby vyrábala výlučne elektrické dodávky postavené na platforme VAN.EA.

K možnému rozšíreniu závodu prostredníctvom spoločného podniku s americkým výrobcom elektrických dodávok Rivian už nedôjde, pretože americká firma zmenila priority svojich plánovaných projektov, uvádza sa vo vyhlásení, ktoré potvrdzuje vyhlásenie Rivianu. Obe spoločnosti v septembri uviedli, že plánujú spoločný podnik na výrobu elektrických dodávok v Poľsku, Maďarsku alebo Rumunsku v priebehu niekoľkých najbližších rokov. Rivian však v pondelok oznámil, že sa sústredí na svoje podnikanie a existujúce závody.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button