Cestná doprava

Dopravný podnik mesta Martin sa pripravuje na spustenie MHD

Dopravný podnik (DP) mesta Martin pokračuje v prípravách na riadne spustenie mestskej hromadnej dopravy (MHD) od 1. januára budúceho roka. Zverejnil cenník a prepravný poriadok, prvé dopravné karty sa začnú na predajných miestach vydávať v piatok 15. októbra. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Martin Zuzana Kalmanová.

„Pri tvorbe cenníka sme sa zamerali na reálny stav využívania MHD v Martine. Ceny sú vo všeobecnosti nižšie ako u súčasného prevádzkovateľa a taktiež zavedieme možnosť prestupných lístkov. Obyvatelia okrem klasických kariet budú môcť využívať aj virtuálnu dopravnú kartu,“ priblížil konateľ DP mesta Martin Ján Slamka. Samozrejmosťou podľa neho zostávajú aj zľavy pre deti, matky s kočíkmi, držiteľ preukazov ŤZP a ŤZP-S a seniorov.

Dopravné karty si budú môcť obyvatelia mesta zakúpiť osobne na predajných miestach v klientskom centre mestského úradu aj v obchodnom centre. Avizovaný on-line predaj spustia v najbližších dňoch. „Bohužiaľ, spoločnosť, ktorá online predaj zastrešuje, je v karanténe. Z tohto dôvodu je jeho spustenie posunuté. Garantujem však, že bude zrealizované s minimálnym časovým zdržaním,“ ubezpečil Slamka.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button