Cestná doprava

DKV BOX EUROPE – platby mýta v Škandinávii

DKV BOX EUROPE – platby mýta v Škandinávii. Univerzálna palubná jednotka od DKV je odteraz akceptovaná aj pre platby mýta na mostoch Storebælt (Dánsko) a Øresund (Švédsko).

DKV Mobility je popredná európska platforma B2B pre platby a riešenia na cestách. Teraz umožňuje platiť mýto na škandinávskych mostoch Storebælt a Øresund pomocou palubnej jednotky DKV BOX EUROPE. DKV BOX EUROPE v súčasnosti pokrýva 16 mýtnych systémov v 13 európskych krajinách. Palubnú jednotku sa dá rýchlo nainštalovať a uviesť do prevádzky vďaka technológii „plug and play“. Konfigurácia a aktualizácie sa uskutočňujú vzduchom prostredníctvom mobilnej siete.

„Zavedením tejto služby sme urobili ďalší dôležitý krok na našej ceste k zjednodušeniu a zautomatizovaniu platby mýta pre našich klientov. A tiež k pokrytiu najdôležitejších tranzitných trás v Európe jediným zariadením,“ hovorí Jérôme Lejeune, generálny riaditeľ divízie mýtnych a refundačných služieb v spoločnosti DKV Mobility.

Pomocou palubnej jednotky DKV BOX EUROPE možno platiť mýto v Belgicku, Bulharsku, Francúzsku, Maďarsku, Nemecku, Poľsku, Portugalsku, Rakúsku, Španielsku, Švajčiarsku a Taliansku. Okrem toho umožňuje platiť mýto za tunely Warnow (Nemecko), Herren (Nemecko) alebo Liefkenshoek (Belgicko) a najnovšie aj za používanie mostov Storebælt (Dánsko) a Øresund (Švédsko).

Zdroj
transport.sk
Editor
TS

Prečítajte si aj

Back to top button