Cestná doprava

Ďalšia expanzia Ford Trucks v Európe

Ďalšia expanzia Ford Trucks v Európe. Spoločnosť Ford Trucks v rámci rozširovania svojej pôsobnosti v západnej Európe vstupuje na rakúsky trh aj do Estónska.

Po úspešnom dokončení rozširovania svojej distribučnej siete vo východnej a strednej Európe a rozbehnutí činnosti distribútorov v západnej Európe, konkrétne v Belgicku, Nemecku a vo Francúzsku, spoločnosť Ford Trucks v rámci strategického plánu rastu naprieč kontinentom vstúpila aj na rakúsky trh, ktorý je pre ňu z pohľadu ťažkých nákladných vozidiel kľúčový.

Značka Ford Trucks predstavuje kombináciu vyše 60-ročnej histórie a odborných skúseností vo výrobe nákladných vozidiel s možnosťami vývoja produktov. Po rýchlom rozbehnutí distribúcie v západnej Európe spoločnosť Ford Trucks pokračuje druhou fázou svojej expanzie. V rámci skupiny Ford sa ako jediná venuje ťažkým nákladným vozidlám. Popularitu v Európe jej priniesol najmä model F-MAX, ktorý vyhral ocenenie International Truck of the Year 2019. Nadväzuje tak na úspechy svojich distribútorov v Španielsku, Portugalsku, Taliansku, Belgicku a Luxembursku a najnovšie aj na najväčších európskych trhoch v Nemecku a vo Francúzsku a za svojho oficiálneho distribútora v Rakúsku vymenovala spoločnosť F-Trucks Austria GmbH.

Viceprezident spoločnosti Ford Trucks Serhan Turfan v tejto súvislosti uviedol, že ako inovatívna značka, ktorej cieľom je byť spoločníkom na cestách, ktorý sa stará o zákazníkov a zabezpečuje prosperitu ich podnikania, spoločnosť Ford Trucks predstavila nové služby s dosahom na globálny trh. Ani celosvetová pandémia nezabránila spoločnosti Ford Trucks v rozširovaní jej pôsobenia na ďalšie kľúčové trhy v rámci jej globálnej expanzie.

Ďalšia expanzia Ford Trucks v Európe

„Stavajúc na úspechoch, ktoré dosahujeme na trhoch, kde už pôsobíme, je našou prioritou rozšíriť pôsobenie značky Ford Trucks v Európe pomocou bohatej ponuky produktov, spoľahlivej siete predajcov a odborných servisov. Naším cieľom je vytvárať hodnoty pomocou najefektívnejších prepravných riešení a našej silnej pozície z pohľadu ,celkových nákladov na vlastníctvo‘. Myslíme si, že s touto stratégiou uspejeme aj na rakúskom trhu, ktorý je jedným z kľúčových v rámci našich rastových plánov v západnej Európe. Do roku 2024 chceme v expanzii pokračovať rovnakým tempom aj v krajinách severnej Európy. Do roku 2025 plánujeme rozšíriť pôsobenie značky na 55 trhov. V Rakúsku, ako križovatke najdôležitejších dopravných tepien v EÚ, vidíme pre značku Ford Trucks obrovské príležitosti. Rozširovanie naprieč Európou má zásadný význam pre naše stratégie rastu, a preto v ňom budeme pokračovať aj naďalej,“

dodáva Serhan Turfan

Teraz aj v Estónsku

Ford Trucks pokračuje v medzinárodnej expanzii partnerstvom s FTrucks OÜ, distribútorom nových nákladných vozidiel v Estónsku. FTrucks OÜ, dcérska spoločnosť KB Auto Eesti OÜ, jedného z najväčších škandinávskych predajcov použitej ťažkej techniky, podpísala v októbri distribútorskú zmluvu so spoločnosťou Ford Trucks, pričom prvé nové nákladné vozidlá dorazia do Estónska koncom tohto roka. Sídlo distribútora sa nachádza v Rummu v okrese Harju, kde budú okrem predaja nových nákladných vozidiel aj priestory na záručné a servisné práce.

Ako uviedol Karl Biltse, predseda predstavenstva skupiny KB Auto, existujúca infraštruktúra KB Auto Eesti OÜ a 15-ročné medzinárodné skúsenosti v maklérskej činnosti v oblasti ojazdenej ťažkej techniky umožnili spoločnosti KB Auto Eesti OÜ vstúpiť do biznisu nových nákladných vozidiel oveľa efektívnejšie, ako by to dokázal nováčik. „Zákazníkom vieme poskytnúť spätné ponuky na odkúpenie ojazdeného nákladného vozidla priamo na mieste, čo pomáha zjednodušiť i financovanie nového vozidla,“ vysvetlil. Aj keď FTrucks OÜ vykonáva údržbu a servis prakticky všetkých ťažkých nákladných vozidiel Ford Trucks, predajné operácie sa zameriavajú na model F-MAX.

KB Auto Eesti OÜ je estónska kapitálová spoločnosť, ktorá sa za 15 rokov rozrástla na jedného z najväčších predajcov použitej ťažkej techniky v Škandinávii. Dcérske spoločnosti má v Estónsku, Nórsku, vo Fínsku a vo Švédsku. KB Auto Eesti OÜ predala v minulom roku viac ako 1 700 kusov ťažkej techniky. Jej obchodné zastúpenie v Rummu má na predaj približne 700 kusov rôznych ťažkých zariadení.

Ford Trucks a udržateľná budúcnosť

Značka Ford Trucks sa stala jedným zo siedmich vedúcich výrobcov ťažkých nákladných automobilov, ktorí podpísali spoločné vyhlásenie „Heavy Vehicle Roadmap“ Združenia európskych výrobcov automobilov (ACEA) o prechode k bezemisnej cestnej nákladnej doprave. Podpísanie tohto spoločného vyhlásenia potvrdzuje záväzok značky Ford Trucks dosiahnuť nulové emisie vo výrobe ťažkých nákladných vozidiel do roku 2040. V súlade s Európskou zelenou dohodou a globálnymi cieľmi spoločnosti Ford v oblasti udržateľnosti značka Ford Trucks predstavila svoje prvé 100 % elektrické nákladné vozidlo a oznámila, že do roku 2030 bude v Európe predávať 50 % vozidiel s nulovými emisiami.

Zdroj
tansport.sk
Editor
VIB, foto: Ford Trucks

Prečítajte si aj

Back to top button