Cestná doprava

Daimler Truck zvyšuje odbyt koncernu v roku 2021

Spoločnosť Daimler Truck dokázala svoj odbyt v uplynulom hospodárskom roku výrazne zvýšiť. So 455 000 jednotkami sa v roku 2021 celosvetovo predalo o cca 20 % viac nákladných motorových vozidiel a autobusov ako v rovnakom období predchádzajúceho roka.

Spoločnosť profitovala zo zotavenia na svojich najdôležitejších trhoch, predovšetkým v prvej polovici roka 2021. Zatiaľ čo dopyt na kľúčových trhoch zostal v druhej polovici roka silný, výpadky v zásobovaní brzdili výrobu, a tým obmedzili nárast objemu najmä v segmente ťažkých úžitkových motorových vozidiel v USA a Európe.

Spoločnosť Daimler Truck, ktorá sa nedávno osamostatnila, uvádza – rovnako ako to bolo predstavené počas Dňa kapitálového trhu (11. novembra 2021) – informácie o výške svojho odbytu z priemyselnej činnosti v segmentoch Mercedes-Benz, Trucks North America (Freightliner, Western Star, Thomas Built Buses), Trucks Asia (FUSO, BharatBenz) a autobusy (autobusy Mercedes-Benz & Setra). Všetky segmenty dosiahli stanovené cieľové objemy počas Dňa kapitálového trhu napriek zhoršujúcej sa situácii v oblasti polovodičov ku koncu roka. 

Zdroj
transport.sk
Editor
TS

Prečítajte si aj

Back to top button