Cestná doprava

Cyklotrasy Trenčianskeho kraja využilo v minulom roku viac ako 800 000 turistov a cykloturistov

Štyri cyklotrasy Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) využilo v minulom roku viac ako 800 000 cykloturistov a turistov. Vyplýva to z údajov z piatich sčítačov, ktoré kraj na cyklotrasy umiestnil.

Ako informovala Barbora Jánošková z komunikačného oddelenia Úradu TSK, štyri sčítače fungovali počas celého roka 2021, piaty, umiestnený na najdlhšom úseku cyklotrasy medzi Novým Mestom nad Váhom a krajským mestom, osadili v polovici apríla.

Takmer 230 000 cyklistov sa podľa nej v minulom roku previezlo po 11-kilometrovej cyklotrase vedúcej popod najstaršie pútnické miesto na Slovensku Skalka. Medzi chodcami sa veľkej obľube teší úsek štvorkilometrovej cyklotrasy medzi Púchovom a Nosickou priehradou, ktorý v minulom roku využilo viac ako 150 000 chodcov. Chodci na nej majú samostatný pruh.

V roku 2021 sa týmto úsekom previezlo takmer 100 000 cyklistov. Historicky prvý otvorený úsek Vážskej cyklomagistrály medzi Hornou Stredou a Novým Mestom nad Váhom využilo počas minulého roku viac ako 87 000 ľudí.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button