Cestná doprava

Continental aj v roku 2023 podporuje Tour de France

Continental aj v roku 2023 podporuje Tour de France. Najslávnejšie preteky dôverujú výkonu a bezpečnosti pneumatík Continental.

V pretekoch o žltý dres na Tour de France nerozhodujú o víťazstvách a pódiových umiestneniach len výkony na bicykloch, ale tiež kvalita ich pneumatík. Continental je aj tento rok jedným z hlavných sponzorov legendárneho podujatia. Okrem toho, že šiestim zúčastneným tímom dodáva plášte na bicykle, vybavila značka prémiovými pneumatiky aj podporné vozidlá.

PremiumContact 6 a EcoContact 6 ponúknu na TdF v roku 2023 ďalšiu ukážku svojich osvedčených vlastností. Obe pneumatiky spájajú do jedného balíka komfort, presnú odozvu riadenia, výnimočnú bezpečnosť a dobré ekologické vlastnosti. To umožňuje zvládať výzvy, keď podporné vozidlá vysokou rýchlosťou prekonávajú dažďom zmáčané zákruty horských zjazdov, ako aj dlhé míle na rovinatých a slnečnými lúčmi vyhriatych cestách, až po vrcholky hôr nad hranicou lesa.

Continental aj v roku 2023 podporuje Tour de France

Všetky na Tour obuté pneumatiky pre osobné automobily obsahujú inovatívnu technológiu ContiRe.Tex, ktorú spoločnosť Continental prvýkrát predstavila v auguste 2021. „Ako jeden z piatich hlavných sponzorov sa značka Continental na Tour de France. teší veľkej mediálnej pozornosti. Naše pneumatiky pre osobné autá a bicykle tak majú príležitosť predviesť svoje výnimočné výkonnostné charakteristiky,“ hovorí Enno Straten, vedúci oddelenia Strategického plánovania, analýz a marketingu v Continental Tires EMEA. „S našimi technologickými odbornými znalosťami a ambicióznymi environmentálnymi cieľmi významne prispievame k bezpečnej a udržateľnej Tour de France,“ zdôrazňuje.

Špičkové tímy používajú pneumatiky Continental

Celkom šesť tímov – INEOS Grenadiers, Movistar, Bahrain Victorious, Wanty-Gobert-Intermarche, UAE Team Emirates a Groupama-FDJ – súťaží na tohtoročnej Tour na pneumatikách Grand Prix 5000 S Tubeless Ready od Continentalu. Túto high-tech pretekársku pneumatiku vyvinuli v závode Continental v nemeckom Korbachu, kde sa vyrába ručne. Grand Prix 5000 S TR je ľahšia a rýchlejšia ako jej predchodcovia a má silnejšie bočnice, čo jej umožňuje nastaviť nový štandard v technológii bezdušových plášťov.

Pneumatika tiež vyniká optimálnym balansom medzi hmotnosťou a kilometrovým výkonom, rýchlosťou a pohodlím, vďaka čomu je ideálnou voľbou pre preteky. Poskytuje rýchlejšiu a pohodlnejšiu jazdu so zvýšenou ochranou proti prepichnutiu, čo sú kľúčové atribúty pre podmienky, s ktorými sa jazdci a motocykle na Tour de France stretávajú.

Pokrok dosiahnutý v oblasti technológie pneumatík zohráva významnú rolu v neustále sa zvyšujúcich priemerných rýchlostiach zaznamenaných v najslávnejších cyklistických etapových pretekoch. Z rýchlosti 25 km/h v úvodnom ročníku táto hodnota aktuálne prekračuje 41 km/h, a to napriek tomu, že profily etáp sú v priebehu rokov stále náročnejšie.

Zdroj
transport.sk
Editor
TS

Prečítajte si aj

Back to top button