Cestná doprava

Citroën pokračuje v cyklistickej ofenzíve

Citroën pokračuje v cyklistickej ofenzíve. Talentovaný slovenský cyklista Martin Svrček je ambasádorom značky Citroën na Slovensku.

Na základe úspešnej spolupráce značky Citroën s ambasádorom Petrom Saganom a s jeho cyklistickou akadémiou pre mladé športové talenty „Sagan Academy“, sa značka rozhodla spoluprácu rozšíriť pokračovaním v cyklistickej ofenzíve. Tentokrát bude spolupracovať s mladým talentovaným cyklistom, Martinom Svrčekom, odchovancom cyklistickej akadémie Petra Sagana.

Nový ambasádor značky, Martin Svrček, si včera prevzal svoje nové vozidlo – Citroën C5 X a Citroën mu praje veľa šťastných kilometrov na cestách, tak za volantom, ako za bicyklom! Vlajková loď značky – model Citroën C5 X spája v sebe eleganciu sedanu, dynamiku kombi a vyvýšený posed SUV. Moderné a elegantné vozidlo má odvážny dizajn, poskytuje maximálny komfort a pokročilé technológie, ktoré zjednodušujú a spríjemňujú cestovanie na palube.

Kto je Marin Svrček ?

Martin Svrček je mladý slovenský cyklista, ktorý momentálne preteká v seriáli cyklistických podujatí UCI World Tour. Jeho najväčšími idolmi sú Peter Sagan a Remco Evenepoel. Mladý talentovaný jazdec Martin Svrček sa narodil 17. februára 2003 v obci Nesluša (okres Kysucké Nové Mesto). Jeho športové nadanie sa prejavovalo nie len v cyklistike, ale aj v hokeji. Keďže sa mu ako chlapcovi darilo viacej v cyklistike, vybral si práve tento šport.

Keď mal Martin 10 rokov, vstúpil do akadémie Petra Sagana, ktorá bola výbornou školou pre mladého a talentovaného cyklistu. Kariéra Martina Svrčeka sa začínala u najlepšieho slovenského cyklistu Petra Sagana. Po 7 rokoch v akadémii sa presťahoval do Talianska, podobne ako slovenský Tourminátor, ktorý sa tiež na začiatku kariéry presťahoval na Apeninský poloostrov.

Štýl jazdy Martina Svrčeka

Martin Svrček sa podľa jeho vlastných slov považuje za klasikára a zatiaľ sa príliš neprofiluje na konkrétny typ pretekov. Treba však dodať, že si vychutnáva časovky, ktoré rád trénuje a aj keď má fyziologické predpoklady na šprintéra, nie je to jeho najsilnejšia stránka. Má rád kopce, časovky a jeho štýl jazdy je univerzálny.

Citroën pokračuje v cyklistickej ofenzíve

Cyklistická kariéra Martina Svrčeka

Po svojich začiatkoch v akadémii Petra Sagana pokračoval v tíme Franco Ballerini, potom v tíme Biesse-Carrera a jeho profesionálna kariéra aktuálne pokračuje vo veľmi úspešnom cyklistickom tíme Soudal Quick-Step, ktorý je jeho domovským tímom aj pre nadchádzajúcu sezónu 2024. Ako juniorovi sa Martinovi darilo výborne, na Majstrovstvách SR vyhral vo svojej kategórii a v pretekoch na Európskom olympijskom festivale mládeže v Baku získal 3. miesto v pretekoch s hromadným štartom. V časovke na rovnakom podujatí skončil na 19. mieste.

Biesse Carrera

V roku 2020 si ho všimol taliansky tím Biesse Carrera, v ktorom vyhral 15 pretekov a pomaly sa z neho stal líder tohto tímu v kategórii UCI Continental. Za tento tím sa zúčastnil pretekov Eroica Juniores, ktorá je juniorskou verziou populárnych pretekov Strade Bianche a tieto preteky vyhral.

Soudal Quick-Step

Práve preteky Eroica Juniores boli zlomové, keď si ho všimol jeden z najlepších tímov mužskej cyklistiky Soudal Quick-Step (predtým Deceuninck-Quick Step). Za tím Soudal Quick-Step začal oficiálne jazdiť v roku 2022 a jeho zmluva s tímom je platná do konca roka 2024. Vo svojom tíme sa môže učiť od najlepších cyklistov sveta, medzi ktorými sú také zvučné mená ako napríklad Julian Alaphilippe, Remco Evenepoel, Yves Lampaert, Tim Merlier či Casper Pedersen.

Citroën pokračuje v cyklistickej ofenzíve

Aktuálne športové úspechy

Na MS v cyklistike 2023 získal bronzovú medailu v pretekoch jednotlivcov do 23 rokov, čo je najväčší úspech v jeho doterajšej kariére. V sezóne 2023 mal v pláne zúčastniť sa aj na 67. ročníku medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska, aj na ME v cyklistike v Holandsku, ale zdravotné problémy mu štart žiaľ neumožnili. Martin Svrček je ale, napriek neúčasti na týchto pretekoch, veľkou nádejou slovenskej cyklistiky. Ostáva mu len zaželať
veľa športových úspechov.

Zdroj
transport.sk
Editor
TS Citroën

Prečítajte si aj

Back to top button