Cestná doprava

Christian Levin sa stal novým generálnym riaditeľom spoločnosti Scania

Predstavenstvo spoločnosti Scania vymenovalo Christiana Levina za nového generálneho riaditeľa a prezidenta spoločnosti Scania, s pôsobnosťou od 1. mája 2021.

Christian Levin je v súčasnosti členom výkonnej rady spoločnosti TRATON SE, prevádzkovým riaditeľom skupiny TRATON GROUP a má viac ako 20-ročné skúsenosti s prácou v spoločnosti Scania. Okrem novej funkcie v spoločnosti Scania zostane Levin členom výkonnej rady spoločnosti TRATON SE. Levin nahradí Henrika Henrikssona, ktorý zo spoločnosti Scania odchádza po 23 rokoch a viac ako piatich rokoch vo funkcii výkonného riaditeľa, aby sa stal členom H2 Green Steel, nového podniku, ktorého cieľom je zahájiť výrobu ocele bez používania fosílnych palív do roku 2024. Henriksson zostane v spoločnosti Scania, kým Levin nenastúpi na pozíciu výkonného riaditeľa.

„Mrzí nás, že Henrik Henriksson odchádza zo spoločnosti Scania a rodiny TRATON, ale zároveň sme hrdí na to, že prijme túto veľkú novú výzvu, ktorá sa dokonale zhoduje s jeho jedinečnou odbornosťou ako lídra v oblasti udržateľnosti. Naše odvetvie tiež bude mať veľký úžitok z ocele vyrobenej bez použitia fosílnych palív a spoločnosť TRATON bude so záujmom sledovať tento podnik. Našťastie sme si nemohli želať vhodnejšieho nástupcu ako Christian Levin. Jeho skúsenosti a znalosti tohto odvetvia aj spoločnosti Scania sa dokonale hodia a zabezpečia dodržanie záväzku spoločnosti Scania k trvalej udržateľnosti a podporia jej cestu transformácie,“ uviedol Matthias Gründler, generálny riaditeľ spoločnosti TRATON SE a predseda predstavenstva spoločnosti Scania.

Christian Levin nastúpil do spoločnosti TRATON SE v roku 2019. Kariéru začal v spoločnosti Scania v roku 1994 ako stážista v rámci manažérskej stáže a odvtedy zastával niekoľko riadiacich pozícií. Levin má veľmi široké medzinárodné profesionálne skúsenosti a je držiteľom titulu Master of Science v odbore strojárstvo na Kráľovskom technologickom inštitúte v Štokholme. Pred nástupom do spoločnosti TRATON bol výkonným viceprezidentom a vedúcim predaja a marketingu v spoločnosti Scania.

„Je pre mňa mimoriadne výnimočnou cťou stať sa generálnym riaditeľom spoločnosti Scania, spoločnosti, ktorá mala taký obrovský vplyv na môj život a kariéru. Spolu so zanieteným tímom v spoločnosti Scania budem tvrdo pracovať na ďalšom posune smerom k udržateľnému dopravnému systému. Ako silná značka skupiny TRATON GROUP budeme pokračovať v Henrikovej úspešnej práci a vytvoríme svet mobility, ktorá je lepšia pre podnikanie, spoločnosť a životné prostredie,“ hovorí Christian Levin, prevádzkový riaditeľ skupiny TRATON GROUP a prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti Scania.

„Bolo pre mňa veľmi ťažké rozhodnúť sa odísť zo spoločnosti Scania, spoločnosti, v ktorej som strávil celú svoju profesionálnu kariéru a ktorú považujem za rodinu. V spoločnosti Scania som mal fantastickú cestu a som hrdý na to, čo sme dosiahli. Som tiež presvedčený o tom, že spoločnosť Scania má dobrú pozíciu do budúcnosti s jasným cieľom prechodu na udržateľnú dopravu,“ uviedol Henrik Henriksson, prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti Scania.

Prečítajte si aj

Back to top button