Cestná doprava

Chcete si na cestách variť? Scania ponúka kuchyňu na kolesách

Mnohí profesionálni vodiči to poznajú – život na cestách často znamená aj limitované možnosti pochutiť si na zdravom a chutnom jedle. Scania 1. apríla predstavila riešenie, ktoré to môže zmeniť.

Touto zmenou nemáme na mysli mikrovlnku. Koniec koncov, to by nebola žiadna zásadná novinka. Scania však prináša možnosť vybaviť kabínu svojho ťahača kuchynkou. Švédska značka sa rozhodla využiť veľký vnútorný priestor kabíny S a pre zručných kuchárov z neho vytvorila pojazdnú kuchyňu na kolesách.

Jej súčasťou je elektrická indukčná doska, digestor s odsávaním vzduchu, ktorý odvádza von, aj oddelená polička na odkladanie kuchynských potrieb. „Aj keď je kabína S našou najväčšou kabínou, bola to výzva umiestniť sem všetko vybavenie bez kompromisov v komforte a bezpečnosti,“ hovorí šéf oddelenia špeciálneho dizajnu kabín Scania, Marcus Simmer. 

„Aj keď je veľa vodičov spokojných s mikrovlnnou rúrou, už dlhšiu dobu sme si boli vedomí, že náročnejší vodiči potrebujú vyššiu úroveň varenia,“ hovorí Simmer. „Teraz im môžeme ponúknuť atraktívnu alternatívu. Medzi šoférmi je veľa talentovaných kuchárov, ktorých frustruje, že nemajú na cestách možnosť uvariť si vlastné jedlo.“

Zatiaľ je toto vylepšenie dostupné iba v Európe, no značka podla svojich slov uvažuje o jej rozšírení aj pre ázijský trh, kde by sa toto riešenie mohlo volať Wok & Roll.

Na záver ešte raz zopakujeme, že správa vyšla 1. apríla, preto treba jej obsah brať s rezervou 🙂

Editor
transport.sk

Prečítajte si aj

Back to top button