Cestná doprava

Cestujúcich MHD v Čadci bude voziť nový autobus

Vozidlový park Mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Čadci doplnil nový autobus. Do prevádzky ho spustili v stredu. Iformovala o tom hovorkyňa Slovenskej autobusovej dopravy (SAD) Žilina Ivana Strelcová.

Nový autobus typu Iveco Crossway nahradil posledný starý typ autobusu Karosa B952, ktorý bol technicky aj morálne zastaraný. „V súčasnosti flotilu MHD Čadca tvorí šesť autobusov. Nový autobus bude cestujúcim zabezpečovať vyšší komfort prepravy, nielen modernou klimatizáciou, vykurovaním, ale aj USB portami, ktoré sa nachádzajú v priestore oproti zadným dverám v autobuse. Počas cestovania autobusom bude možné nabiť si mobilné alebo iné elektronické zariadenie,“ vysvetlila hovorkyňa.
Okrem ekologických a bezpečnostných opatrení je autobus vybavený Wi-fi routrom a LCD monitorom.
Generálny riaditeľ SAD Žilina Peter Pobeha verí, že cestujúcim sa bude v novom autobuse páčiť a budú sa v ňom cítiť komfortne a bezpečne. „Tešíme sa, že aj napriek nepriaznivej situácii s ochorením COVID-19 sa nám podarilo obnoviť vozidlový park MHD Čadca. Uvedomujeme si, že ide o investíciu, ktorá z dlhodobého hľadiska posilní práve cestovanie verejnou dopravou,“ zdôraznil Pobeha.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button