Cestná doprava

Cestná nákladná doprava sa dočkala uznania aj od svetových lídrov

Kríza spôsobená pandémiou ochorenia COVID-19 ukázala a zvýraznila dôležitosť cestnej nákladnej dopravy pre fungovanie svetovej ekonomiky. Uvedomili si to aj predstavitelia vlád jednotlivých krajín a mnohí z nich verejne vyjadrili podporu a poďakovanie mužom a ženám za volantom nákladných vozidiel, kuriérom, pracovníkom v skladoch a všetkým, vďaka ktorým sa tok tovarov ani počas najťažších fáz pandémie nezastavil.

Americký prezident Donald Trump počas svojho príhovoru v Bielom dome nazval cestnú nákladnú dopravu životodarnou tekutinou americkej ekonomiky. „Vodiči nákladnej dopravy sú životodarnou tekutinou našej ekonomiky. Skladám klobúk pred celým odvetvím cestnej nákladnej dopravy za to, že udržujú našu krajinu a ekonomiku v pohybe,“ povedal Trump.

Francúzsky prezident Emanuelle Macron vo svojom prejave k národu hovoril o vodičoch kamiónov a kuriéroch ako o „druhej vlne obrany, ktorá hrá dôležitú úlohu v tom, že náš život ako ho poznáme, môže pokračovať.“ V Nemecku kľúčovú rolu vodičov cestnej nákladnej dopravy vyzdvihla kancelárka Angela Merkelová a špeciálne ich vyzdvihol a poďakoval im aj nemecký prezident Steinmeier.

Čínsky premiér Xi počas svojej návštevy v provincii Zhejiang zdôraznil dôležitosť hladkého fungovania logistických reťazcov, bez ktorých by svetový obchod a ekonomika nefungovali. Austrálsky premiér zase označil úlohu dopravy a ľudí, ktorí v nej pracujú za „kriticky dôležitú“ a zdôraznil, že „vodiči nákladných vozidiel zabezpečujú doručovanie zásob do supermarketov a tým zabezpečujú aj ich fungovanie.“

Zostáva dúfať, že na obetu a odhodlanosť mužov a žien pracujúcich v doprave a logistike sa nezabudne a že dôležitú a nezastupiteľnú úlohu cestnej nákladnej dopravy si budú politickí lídri aj verejnosť uvedomovať aj po tom, ako sa život postupne vráti do normálu.

Zdroj
transport.sk

Prečítajte si aj

Back to top button