Cestná doprava

Bratislavský Volkswagen kontroluje požitie alkoholu

Bratislavský Volkswagen kontroluje požitie alkoholu. V bratislavskom závode Volkswagen Slovakia sa koná preventívna bezpečnostná akcia zameraná na kontrolu požitia alkoholu u vodičov nákladných vozidiel.

Podnik zorganizoval akciu v súčinnosti s Krajským riaditeľstvom Policajného zboru v Bratislave. Informovala o tom v stredu hovorkyňa spoločnosti Lucia Kovarovič Makayová. Denne smeruje do bratislavského závodu približne tisícka kamiónov. „Vo Volkswagen Slovakia je bezpečnosť a ochrana zdravia osôb v areáli závodu prioritou. Preto kladieme dlhodobo veľký dôraz na nulovú toleranciu alkoholu, omamných a psychotropných látok u všetkých osôb vstupujúcich do podniku,“ uviedol vedúci oddelenia Group Security Slovakia vo Volkswagen Slovakia Michal Melich.

V súvislosti s udalosťami posledných týždňov sa spoločnosť rozhodla preventívne aktivity ešte posilniť. V súčinnosti s Krajským riaditeľstvom Policajného zboru v Bratislave zorganizovala preventívnu akciu. Zameraná je na kontrolu požitia alkoholu u kompletne všetkých vodičov nákladných vozidiel.

Bratislavský Volkswagen kontroluje požitie alkoholu

Vodičom pod vplyvom alkoholu sa zabráni v ďalšej jazde, aby neohrozovali ostatných účastníkov cestnej premávky. Hovorca a vedúci oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Michal Szeiff upozornil, že vo vykonávaní takýchto kontrol budú policajti Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave do budúcna aj naďalej intenzívne pokračovať.

Volkswagen Slovakia má v rámci svojho areálu v Bratislave a Martine nastavené preventívne procesy, ktoré zahŕňajú kontrolu požitia alkoholu u všetkých vodičov nákladných vozidiel, ktorí zásobujú výrobu dielmi systémom just-in-time. U ostatných vodičov a osôb vstupujúcich do závodu sa zameriava na náhodnú kontrolu požitia alkoholu. Ročne podnik vykoná rádovo desaťtisíce dychových skúšok. „Všetky osoby, u ktorých sa zistilo požitie alkoholu, majú v závislosti od závažnosti prípadu dočasný zákaz vstupu do podniku. Pričom pri zamestnancoch dochádza až k ukončeniu pracovného pomeru,“ dodala hovorkyňa.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button