Cestná doprava

Bratislavský parkovací asistent sa rozšíri

Bratislavský parkovací asistent sa rozšíri. PAAS (Bratislavský parkovací asistent) kde platí mestská parkovacia politika, by sa mohol v máji rozšíriť o ďalšie dve lokality na území Ružinova.

Ide o lokalitu Starý Ružinov – západ a zónu 500 bytov. Pripomienky k návrhu projektu organizácie dopravy môžu obyvatelia posielať do 24. marca prostredníctvom e-mailovej adresy parkovanie@bratislava.sk.

Značenie plánujeme spoločne s mestskou časťou zrealizovať v priebehu apríla a reguláciu spustiť začiatkom mája. O presnom termíne budeme vopred informovať,“ informuje hlavné mesto na sociálnej sieti.

V zóne 500 bytov, kde už nejaký čas funguje miestna pilotná regulácia parkovania, sa zmenia hlavne zvislé dopravné značky. Samotné vyznačenie parkovacích miest ostane podľa magistrátu z veľkej časti rovnaké, ako je tomu doteraz. Zásadnejšou zmenou značenia prejde oblasť Starý Ružinov – západ. V rámci prípravy regulácie budú vyznačované nové parkovacie miesta a pásy, cik cak čiary pre krátkodobé zastavenie a ďalšie vodorovné aj zvislé dopravné značenie.

Bratislavský parkovací asistent sa rozšíri v Ružinove

„Do leta príde k rozšíreniu zóny na celú oblasť Nív – od Starého Mesta až po Bajkalskú ulicu. Obyvatelia 500 bytov a Starého Ružinova – západ tak budú zároveň rezidentmi celej zóny Nivy. Rezidentská parkovacia karta bude platiť v celej zóne,“ približuje bratislavský magistrát.

PAAS začal od 10. januára platiť v prvých troch lokalitách, a to Tehelné pole v Novom Meste, Dvory 4 v Petržalke a Krasňany v Rači. Od 23. marca sa systém rozšíri o lokalitu Starý Ružinov-východ a od 21. apríla o zónu Hlavná stanica – Blumentál v Starom Meste.

Mestská parkovacia politika v Bratislave – Bratislavský parkovací asistent PAAS, ktorú v prvých troch zónach spustili začiatkom tohto roka. Je to jedna z najväčších reforiem v hlavnom meste za posledné roky.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button