Cestná doprava

30 rokov STAREK Transport

30 rokov STAREK Transport. Tri dekády pracovného života sú dobrým dôvodom na oslavu. Rodinná dopravná spoločnosť STAREK Transport prešla za tie roky výrazným vývojom a úspešný príbeh umocňuje aj nádherne pomaľovanými a vyzdobenými ťahačmi, ktoré na cestách neprehliadnete.

V roku 1993 založil Ing. Štefan Starek rodinnú spoločnosť Autodoprava Starek so zameraním na prepravu tovarov. Prvotné prepravy boli zabezpečované iba tromi nákladnými vozidlami značky AVIA. S narastajúcim dopytom po komplexných logisticko-prepravných službách sa zväčšil aj autopark a rozšírilo sa firemné portfólio. Firma prešla komplexnou transformáciou a v roku 2013 vstúpila na medzinárodný trh už ako STAREK Transport, s. r. o. S približne 70 zamestnancami aktuálne patrí medzi najväčšie prepravné spoločnosti v regióne Orava.

„Sme firma s 30-ročnými skúsenosťami. Poskytujeme komplexný servis medzinárodnej dopravy, logistiky a zasielateľstva. Aj vďaka dlhoročným skúsenostiam a profesionalite dokážeme dosiahnuť maximálnu spokojnosť zákazníka,“
hodnotí Štefan Starek. Od roku 1993 získali koncesnú listinu na medzinárodnú kamiónovú dopravu a jazdili do krajín súčasnej EÚ a bývalého ZSSR. „Postupne sme spoločnosť modernizovali, kúpili sme autá Iveco, prvé vozidlá do 7,5 tony, a tovar sme naďalej vozili najmä pre okolité podniky. Neskôr sme sa špecializovali na autá nad 7,5 tony s vlekmi a v roku 2003 sme kúpili prvý kamión – ťahač. Hoci sme išli až do Murmanska, nikdy sa nestalo, že by sme tovar nedoviezli na miesto určenia,“ spomína pán Starek. Dnes je STAREK Transport rodinnou firmou, v ktorej ako konatelia pracujú už aj dospelé deti Štefana Stareka – Mgr. Eva Stareková a Mgr. Martin Starek. O budúcnosť firmy je teda dobre postarané.

Rast a stabilita

Počas doterajšieho trvania si spoločnosť STAREK Transport našla pevné miesto medzi dopravcami. Firmu tvorí kolektív ľudí, s ktorými sa dohovoríte v slovenčine, ale aj vo svetových jazykoch, ako sú angličtina, nemčina a ruština. STAREK Transport poskytuje komplexný servis medzinárodnej dopravy, logistiky a zasielateľstva, ponúka jedinečné expresné doručenie zásielok, ktoré sa k odberateľovi dostanú v rámci celej Európy už do 24 hodín od prevzatia zásielky.

Maximálna bezpečnosť je zaručená. Doručujú zásielky rôzneho charakteru až do hmotnosti 1200 kg. A ich ceny sú naozaj bezkonkurenčné. Nákladná preprava je zabezpečovaná najmodernejšími vozidlami značiek DAF a MAN, ale aj Renault či Mercedes a prípojnými vozidlami značiek Krone, Panav, Wecon. Tak veľká dopravná spoločnosť potrebuje štandardný servis. STAREK Transport disponuje vlastným servisom, ktorého služby využívajú aj iní dopravcovia. Rôznorodý autopark zaručuje možnosť dopravy širokého sortimentu tovaru rôzličných veľkostí a hmotností. Každé auto spĺňa kritériá noriem EURO najvyššej triedy, ktoré zaručujú vysokú flexibilitu, bezpečnosť a kvalitu nákladnej prepravy.

30 rokov STAREK Transport

„V rámci ucelených zásielok zbernej služby ponúkame variantné riešenia s prihliadnutím na cenu, čas, spoľahlivosť a nadväznosť na celkový distribučný proces. K dispozícii máme návesové súpravy s kapacitou do 100 m3, veľkokapacitné prívesové súpravy do 120 m3 aj samovýsypné sklápače do celkovej nosnosti 26 ton voľne loženého tovaru. Novinkou a na slovenské pomery neštandardnou službou je i možnosť prepravy nebezpečného tovaru triedy ADR8V,“ spresňuje Štefan Starek.

Vozidlá firmy STAREK Transport sú na cestách neprehliadnuteľné. Lásku k autodoprave a ťažkým vozidlám pretavili do nádherne upravených a pomaľovaných ťahačov, ktoré žnú úspechy na medzinárodných zrazoch autodopravcov. Ťahač MAN TGX Martina Stareka, pomaľovaný symbolikou založenia rodinnej firmy, získal ocenenie ako najkrajší ťahač MAN na Slovensku v súťaži MAN Truck Champion 2023. Ďalším klenotom firmy je nový ťahač DAF, ktorý pri príležitosti 30. výročia nechali vymaľovať.

V rámci zbernej služby prepravujú kusové zásielky menšej hmotnosti a objemu ako doplnenie priestoru prepravného vozidla. V oblasti zasielateľstve dbajú na spoľahlivý a bezpečný transport tovaru na určené miesto. Ponuka služieb zahŕňa aj prenájom skladových priestorov, a to v lokalite Trstená.

Zdroj
transport.sk
Editor
VIB

Prečítajte si aj

Back to top button