Cestná doprava

DAF inovuje online platformu PACCAR Connect

DAF inovuje online platformu PACCAR Connect. So širokou škálou informácií a jednoduchým použitím ponúka PACCAR Connect nový štandard online platformy pre správu vozového parku.

Online platforma PACCAR Connect je ľahko dostupná a umožňuje veľmi jednoduchú integráciu s existujúcim softvérom tretích strán. Každé nové vozidlo radu DAF XB, XD, XF, XG a XG+ bude dodané spoločne so službou PACCAR Connect na desať rokov. Systém PACCAR Connect sa skladá z niekoľkých súčastí: Hardvéru a softvéru vo vozidle, odnímateľného tabletu (voliteľný) v kabíne a online portálu, ktorý je prístupný z takmer akéhokoľvek pevného alebo mobilného zariadenia. Služba PACCAR Connect môže v reálnom čase, kedykoľvek a kdekoľvek, poskytovať informácie o výkone jednotlivých vozidiel a celého autoparku, logistických procesoch a výkone vodičov, čím pomáha prevádzkovateľom optimalizovať ich návratnosť.

DAF inovuje online platformu PACCAR Connect

Tablet PACCAR Connect

Jednou z hlavných výhod služby PACCAR Connect je, že existujúce logistické aplikácie tzv. „tretích strán“ môžu využívať dáta z online portálu. To uľahčuje monitorovanie logistických procesov a výkonnosti vozového parku z počítača, notebooku alebo tabletu.

Tablet PACCAR Connect tiež prispieva k uľahčeniu a zefektívneniu práce vodiča, pretože môže prepojiť mobilné služby PACCAR Connect s navigačným systémom DAF. To znamená, že nové trasy zostavené na domovskej základni prevádzkovateľa je možné odosielať priamo do systému navigácie pre nákladné vozidlá DAF.

Plánovač správ

Služba PACCAR Connect umožňuje nepretržite online zobrazovať výkony všetkých nákladných vozidiel a vozových parkov alebo ich kedykoľvek odoslať e-mailom prostredníctvom „plánovača správ“. Správy o trase a palive je možné zobraziť na prístrojovej doske podľa individuálnych preferencií. S cieľom dosiahnuť maximálnu efektivitu využíva služba PACCAR Connect aj funkciu „geofencing“, ktorá upozorní domovskú základňu, kedykoľvek sa vozidlo blíži k cieľu dodávky alebo je opäť plne funkčné po vykonaní údržby u servisného dílera.

Majitelia autoparkov, ktorí potrebujú komplexnejšie informácie, si môžu vybrať voliteľné moduly Skóre ECO a Stav vozidla. Prvý poskytuje podrobné informácie o výkone vodiča, zatiaľ čo druhý sa zameriava na stav vozidla – vrátane signálov z prístrojovej dosky v reálnom čase a indikácie, kedy vozidlo bude vyžadovať ďalší servis.

DAF inovuje online platformu PACCAR Connect

Desať rokov ako štandard

Každé nové vozidlo radu DAF XB, XD, XF, XG a XG+ je štandardne prepojené so službou PACCAR Connect na dobu desiatich rokov. A to aj v prípade, že vozidlo zmení majiteľa. Počas tohto obdobia prebiehajú všetky aktualizácie portálu zadarmo s použitím skutočne aktuálneho softvéru. Užívateľom služby DAF Connect bude ponúknutá aktualizácia softvéru bez príplatku za nové a rozsiahlejšie služby PACCAR Connect.

Online platforma pre správu vozového parku PACCAR Connect – štandardnú súčasť každého nového vozidla DAF – predstavuje novú normu jednoduchého používania. Vďaka bezproblémovej integrácii logistických aplikácií tretích strán a voliteľného tabletu PACCAR Connect je monitorovanie a optimalizácia logistických procesov jednoduchšie, a predovšetkým kvalitnejšia ako kedykoľvek predtým.

Zdroj
DAF Trucks
Editor
Peter Magerčiak

Prečítajte si aj

Back to top button