Železničná doprava

Štartujú práce na železničných projektoch

Štartujú práce na železničných projektoch. Na šiestich nových železničných projektoch odštartovali práce za 68,5 mil. eur.

Modernizovať sa bude bratislavský železničný tunel, trať Boleráz – Smolenice a výhybky v Dvoroch nad Žitavou. Zrekonštruuje sa trať medzi Trnovcom nad Váhom a Tvrdošovcami. Do výstavby pôjdu dva terminály integrovanej osobnej prepravy v Bratislave – TIOP Lamačská Brána a TIOP Vrakuňa.

„Tieto projekty sú dôkazom, že to so železničnou dopravou myslíme vážne. Potrebujeme ju dostať do výrazne lepšieho stavu, v akom je dnes. Zároveň však nesmieme len modernizovať a udržiavať to, čo vybudovali generácie pred nami. Ale potrebujeme aj investovať do nových projektov.
Preto som rád, že sa rozbehnú aj práce na dvoch bratislavských TIOP-och,“ zhodnotil minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina).

Štartujú práce na železničných projektoch

ŽSR sú veľmi úspešní prijímatelia eurofondových projektov. Svedčí o tom aj tento týždeň, kedy sa nám podarilo podpísať šesť zmlúv, ktoré prefinancujeme z ešte bežiaceho OPII a zmluvu na modernizáciu trate na Kysuciach. Veríme, že budeme rovnako úspešní aj v nasledujúcom období. A tiež aj pri čerpaní prostriedkov z Plánu obnovy a odolnosti a vďaka nim zlepšíme infraštruktúru pre cestujúcich aj dopravcov,“ doplnil generálny riaditeľ ŽSR Miloslav Havrila.

Zmluvu na modernizáciu trate Čadca – štátna hranica s Českou republikou za ďalších 66 miliónov eur podpísali ŽSR ešte v pondelok (28.3.).

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button