Železničná doprava

Odvezte sa na Pohodu ekologicky a pohodlne

Odvezte sa na Pohodu ekologicky a pohodlne. Pohoda aj tento rok otvorí festivalové leto na Slovensku. Trenčianske letisko bude vítať svojich návštevníkov od štvrtka 11. do nedele 14. júla. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK), partner podujatia, je pripravená na zvýšený počet cestujúcich a posilní v týchto dátumoch vlakové spojenia štyrmi vlakmi.

Dva mimoriadne vlaky vypraví národný dopravca vo štvrtok 11. júla na trase Bratislava – Trenčín a Košice – Trenčín. Ďalšie dva vlaky budú vypravené v nedeľu 14. júla, keď bude doprava posilnená v opačnom smere. Na stanici v Trenčíne bude štandardne posilnená aj kyvadlová doprava smerujúca na letisko.

„Železničná spoločnosť Slovensko sa dlhodobo zameriava na podporu podujatí, ktoré prinášajú kultúru, hudbu, šport a umenie širokej verejnosti, a to najmä podporou, posilnením a poskytnutím železničnej prepravy. Sme hrdým ekologickým dopravným partnerom podujatí, pretože v ZSSK veríme, že cestovanie vlakom nie je len spôsob dopravy, ale aj životný štýl, ktorý odráža našu zodpovednosť voči životnému prostrediu. Pohoda je významný festival, ktorý svojou jedinečnou atmosférou a rozmanitosťou každoročne láka tisíce návštevníkov z celého Slovenska aj zahraničia. Naše spoje prispievajú k tomu, aby cestovanie na festival bolo pohodlné, bezpečné a ekologické. Každý cestujúci, ktorý uprednostní vlak pred inou formou dopravy, pomáha minimalizovať ekologickú stopu a prispieva k trvalo udržateľnému rozvoju,“ uviedol Peter Helexa, generálny riaditeľ Železničnej spoločnosti Slovensko.

Národný dopravca každoročne eviduje zvýšený záujem o vlakovú prepravu v časoch konania festivalu Pohoda, a to najmä v prvý a posledný deň. Z tohto dôvodu posilňuje vlakové spojenia z oboch smerov Slovenska s konečnou stanicou v Trenčíne. Návštevníci sa tak môžu na festival dopraviť ekologicky
a pohodlne.

Predaj lístkov už začal. Vstupenky, ako aj lístky na vlaky si zakúpite výhradne na stránke Pohody.

Hudobný festival Pohoda sa bude konaťod štvrtka 11. do nedele 14. júla na trenčianskom letisku

Zábava začína vo vlaku a pokračuje na festivale

Vo vlaku na trase Košice – Trenčín bude vo štvrtok radený aj spoločenský vozeň. Ten ponúkne cestujúcim zaujímavý program s hudobným hosťom, ktorý nateraz ešte ostáva tajomstvom. Vlak však nie je jediné miesto, kde sa návštevníci Pohody s národným dopravcom tento rok stretnú. Železničná spoločnosť pozýva všetkých festivalových nadšencov aj do svojho ZSSKvelého stánku priamo v areáli Pohody, v ktorom bude mať pripravený bohatý program vrátane vlakového speed datingu. Okrem zoznámenia sa a letného flirtu sa účastníci môžu zabaviť aj spoločenskými hrami v oddychovej zóne, graffiti stenou alebo si vytočiť ceny v kolese šťastia.

Editor
Peter Magerčiak

Prečítajte si aj

Back to top button